Думка Країна Події Політика Публікації Суспільство

Політолог прогнозує 5 кадрових перестановок у силовиків: головнокомандувачем стане Сирський, а Залужний очолить Міноборони

Політолог прогнозує 5 кадрових перестановок  у силовиків: головнокомандувачем стане Сирський, а Залужний очолить Міноборони

У силовому блоці незабаром відбудеться 5 вірогідних кадрових перестановок. Спираючись на непублічну інформацію, політичний експерт Олексій Голобуцький озвучив можливі зміни на своїй сторінці у Facebook.

Спираючись на непублічну інформацію та логіку політичного процесу політолог Олексій Голобуцький назвав нових претендентів на крісла керівників силових відомств.

“Отже: Голова СБУ – Кирило Буданов, який чудово проявив себе як керівник ГУРу. Реалізувати складене завдання реформування такої махіни, як СБУ, мабуть, президенту важко довірити комусь іншому. Особливо після гучного звільнення особистого друга – новий керівник просто повинен показати беззаперечний результат”, – зазначає політолог.

Олексій Голобуцький також прогнозує, що посаду голови ГУР займе нинішній заступник голови ОП Роман Машовець, який вже курує багато питань національної безпеки і оборони. Натомість, для міністра оборони Олексія Резнікова підготовлена нова місія – він може стати віце-прем’єром і одночасно міністром юстиції. Основна задача на новій посаді – наздоганяти росію у всіх міжнародних судах і інстанціях. Це стосується як покарань за військові злочини, так і санкційно-економічних питань. В свою чергу, новим головою Міністерства оборони може стати Валерій Залужний.

“Це може стати призначенням з найбільшою інтригою. Тільки ледачий не обговорює можливі політичні перспективи Залужного, через що, наче, існує непублічний конфлікт з ОП. Поки такі чутки не підтвердились. Навіть під час хайпової ситуації з дозволами від військкоматів на виїзд з населеного пункту, президент хоч і втрутився, проте дав можливість Залужному самому вийти на позитиві із ситуації. Перевести Залужного на Міноборони дасть можливість його переставити, але при цьому публічно не принизити”, – розповідає політолог.

За прогнозом Голобуцького, новим головнокомандувачем Збройних сил України має всі шанси стати нинішній командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

“Він проявив себе під час війни як надійний і зважений керівник, який, до того ж, не має жодних політичних амбіцій. Схоже, за такі якості його цінує президент. І серед військових, і суспільства, і партнерів таке призначення буде виглядати логічним”, – резюмує Олексій Голобуцький.

Як зазначив експерт, такі серйозні кадрові зміни не можуть відбутися без консультацій із міжнародними партнерами. На його думку, призначення нового генерального прокурора, а також обрання голови САП – це лише початок масштабного кадрового перезавантаження органів безпеки і оборони.

Як повідомляли раніше “Kyiv24”, Кличко пояснив, чому Путін розпочав повномасштабну війну проти України. За його словами, росіяни ніколи не матимуть бажання України бути незалежною, а Путін завжди хотів відновити СРСР, що всі мають чітко розуміти. Він зазначив, що Україна бореться за своє майбутнє у складі Європи, щоб жити із дотриманням прав людини, вільними ЗМІ та демократією.

Київські новини


3 Травня

«Оперативність важлива» – Зеленський про оголошені партнерами пакети допомоги Україні

У ГУР повідомили, коли можуть розпочатися «змістовні переговори» про мир із Росією

Киян та мешканців області закликають не відвідувати завтра деякі парки: причини

Камерон вважає, що Україна може завдавати ударів по території Росії британською зброєю

2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ