LifeStyle

Який фастфуд подобається королівській сім’ї Британії

Який фастфуд подобається королівській сім’ї Британії

У розпорядженні Віндзорів цілий палацовий персонал, здатний приготувати найвишуканіші страви. Однак це зовсім не означає, що членам королівської родини чужі маленькі радості як-то поїдання пакетика картоплі фрі або гарячої сирної піци. 

Про це передає KURAZH з посиланням на Фокус.

Королева Єлизавета II

Глава британської монархії любить просту їжу. Вона снідає вівсянкою з фруктами чи тостами з мармеладом, обирає на вечерю рибу з овочами та жити не може без шматочка шоколадного торта. Однак часом 96-річна королева не проти порадувати себе і “шкідливішою” їжею. Наприклад, під час щорічної відпустки в Балморалі вона може попросити принести їй страву із закусочної, розташованої неподалік від замку.

У такі дні монарх обирає традиційний британський фастфуд Fish and Chips — смажені рибні палички з картоплею фрі. Їх вона і замовляє в місцевому закладі, коли проводить час у своєму шотландському маєтку.

Утім, колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГреді неодноразово говорив, що Її Величність “гурман”, на відміну від принца Філіпа, який може “їсти і базікати цілий день”, тому вона дійсно рідко вибирає жирну закуску з ресторанів швидкого харчування. Також МакГреді додав, що Її Величності подобається риба в паніруванні, а не в клярі, а її чіпси, нарізані ідеальними прямокутниками, для неї складають у стилі гри “Дженга”.

Принц Чарльз

Найчастіше принц Чарльз віддає перевагу органічній їжі, а також продуктам тваринного походження — яйцям, сиру. Кажуть, що варене яйце є невід’ємною частиною його сніданку. Однак у 2019 році під час візиту до Шотландії майбутній король проговорився про свій улюблений фастфуд. Хтось із публіки подарував принцу піцу “Маргариту”, і це так його втішило, що він зізнався — це його найулюбленіша піца.

Улюблена піца принца Чарльза — “Маргарита”Фото: Getty Images

Принц Вільям і Кейт Міддлтон

Як пише Нellomagazine, герцог і герцогиня Кембриджські люблять карі. За словами Кейт Міддлтон, її чоловік віддає перевагу помірній гостроті в цій страві. Карі вони замовляють на виніс і просять забрати страви когось з персоналу палацу.

Крім карі, принц Вільям обожнює страви з ресторанів швидкого харчування Nando’s, що спеціалізується на фаст-фуді з курки. Про це диво-місце майбутнього королю розповів офіцер охорони.

“Усі люблять Nando’s. Насправді, офіцер, який зі мною [сьогодні], — той, який постійно дістає мені Nando’s. Це його вина” — жартував принц, розповідаючи про свої уподобання у фастфуді.

У сім'ї Кембриджів іноді їдять фастфуд
У сім’ї Кембриджів іноді їдять фастфудФото: Getty Images

Принц Гаррі та Меган Маркл

Як і старший брат, принц Гаррі любить мережу ресторанів Nando’s. Про це писав Hellomagazine. Якось у 2013 році папараці помітили принца пізно ввечері, коли той вечеряв у лондонському відділенні кафе в районі Фулхем. Там принц замовив курячу піту з додатковим сиром, вершковим пюре та подвійною порцією з курки з картоплею фрі.

Меган Маркл теж любителька побалувати себе картоплею фрі. Якось в інтерв’ю Best Health Canada вона зізналася, що могла б їсти цю страву хоч весь день. Однак потім додала, що дотримується балансу, старанно тренується і складає для себе раціон так, щоб не почуватися обділеною, а значить не переїдати.

Крім того герцогиня Сассекська любить суші, а також рибне тако. Вона навіть має свій фірмовий рецепт. Меган підсмажує на сковорідці трохи перцю, цибулі, рибного філе, все це солить і перчить, додає лаймовий сік і загортає гарячу кукурудзяну тортилью. Дружина принца Гаррі впевнена, що кілька таких шматочків роблять її щасливішою.

Зара і Майкл Тіндалл

У 2007 році чоловік старшої онуки Єлизавети II регбіст Майк Тіндалл зізнався The Guardian, що в неділю їсть все, що хоче. Серед його уподобань китайська кухня — причому Майк любить ситний обід і вечерю, а тому одразу замовляє порцію на двох.

Зара Тіндалл зі свого боку не проти пригоститися шматочком піци або млинцями — з таким фастфудом її бачили під час стрибків.


2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

Стало відомо, де у Києві сьогодні будуть продуктові ярмарки

Уряд працює над обмеженням супутникової зйомки території України – Міноборони

1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ