Новини Події Політика У фокусі

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса поскаржились на затягування розслідування зловживань Харківської міськради та оприлюднили важливі докази

У Харкові всупереч закону та процедурам відбулося безпрецедентне незаконне захоплення влади, яке розпочалося ще у вересні 2020 року. Про це у середу, 30 листопада, на пресконференції у Києві розповіли адвокати Кирила Кернеса — Сергій Барабашин і Маргарита Демченко, — які діють за дорученням свого підзахисного.

Правозахисники оприлюднили численні факти підробки документів посадовими особами Харківської міськради з метою захоплення влади у місті та заради доступу до міського бюджету і управління Харковом на свій розсуд.

Як наголосив Сергій Барабашин, “це була безпрецедентна ситуація, і такого приходу до влади в України ще не було”.

“Чому такої ситуації в нашій країні ще не було? — продовжив правозахисник. — А все тому, що поки колишній мер міста Харків Генадій Кернес намагався врятувати своє життя в Німеччині, у берлінській клініці “Шаріте” (де був записаний під псевдонімом Just Adam), був підроблений його цифровий підпис та знищені речові докази. Геннадій Кернес був доставлений у Німеччину у вкрай важкому критичному стані”.

При цьому адвокати оприлюднили низку ключових документів: продемонстрували довідку стану здоров’я Геннадія Кернеса, відповідні адвокатські запити до Центральної виборчої комісії, відповіді на запити адвокатів від Харківської міськради, від ДПС України, Національного агентства з питань запобігання корупції, матеріали із судових реєстрів по справі, науково-правові експертизи та інші документи, що свідчать про незаконний переворот та зміну влади на рівні міста у незаконний спосіб, усунувши від управління містом колишнього міського голову.

Адвокат Сергій Барабашин підкреслив, що все “це були навмисно сплановані дії, а зараз майже нікому не потрібна справжня істина у цій непростій справі та йде перешкоджання досудовому і незалежному розслідуванню, яке вже тягнеться три роки”.

Кирило Кернес, син ексмера Харкова Геннадія Кернеса, з огляду на численні порушення, зловживання та маніпуляції вважає, що посадови особи міськради у Харкові незаконно привели до влади іншу людину.

Геннадій Кернес був у критичному стані, знаходячись у берлінській клініці та не міг розпоряджатися своїм електронним підписом, він нічого не підписував, тобто не виконував своїх прямих обов’язків (вхід до комп’ютерних систем та мереж НАЗК у палаті Кернеса був заборонений та неможливий)“, — заявив Барабашин.

Він уточнив, що Геннадій Кернес мав захищений носій особистого ключа “ЗНКІ е.ключ ІГГ Кристал-1”, тобто мер міг підписати документ при умові, що в ноутбук чи комп’ютер встановлена його флешка (“Кристал-1”).

Як додав Сергій Барабашин, 17 вересня 2020 року “з метою створення умов для незаконного захоплення влади та скоєння інших злочинів, одна з відповідальних осіб скористалася онлайн-сервісом повторного дистанційного формування сертифікатів”.

Отже, таким чином з підробленим електронним підписом Геннадія Кернеса відправлялися від його імені документи до ТВК про згоду на балотування і реєстрацію міським головою, подання та пропозиції до Харківської міськради про обрання Ігоря Терехова секретарем міської ради, про обрання заступників Новака і Чечетової-Терашвілі, про обрання складу Виконкому“, — обурився правозахисник.

Адвокати Кернеса зазначають, що оприлюднені документи та факти є вичерпним свідченням, що був порушений закон, “адже підробка документів та підпису є серйозною кримінальною справою”.

У той же час досудове розслідування про “харківський переворот” ще триває всупереч тому, що доказів і вина фігурантів — більш, ніж очевидна. Їх потрібно притягувати до відповідальності.

Син покійного Геннадія Кернеса активно намагається, за його словами, довести справедливість та розголосити справжню істину і обставини зміни влади у Харкові.


19 Травня

Зміни в роботі громадського транспорту анонсували у Києві: маршрути

100-річний ювілей. Микола Береславський готував акт самоспалення, протестуючи проти русифікації

У Пентагоні розповіли, коли відбудеться наступне засідання «Рамштайну»

18 Травня

Як Україна протистоїть ВІЛ

Ажіотаж в Україні: громадянам пояснили, що потрібно робити

Зеленський закликав до раціонального енергоспоживання на тлі підготовки до опалювального сезону

Україна та союзники мають «однакові цінності», але часто «різні погляди» на закінчення війни

наступ Росії може складатися з кількох хвиль, на Харківщині була перша

Мобілізація по-новому: що зміниться уже завтра

Київ просить США допомоги з визначенням цілей в Росії і скасувати обмеження бити американською зброєю

«Не бачу проблеми оновити дані» – Подоляк про чоловіків за кордоном і бронювання держслужбовців

Чому йдуть чоловіки? 6 причин, на які жінки не хочуть звертати уваги

Відключення світла: якою буде ситуація у Києві та області в суботу

Єрмак щодо Саміту миру у Швейцарії

17 Травня

Ощущения, что ваш брак висит на волоске: Советы, как сблизиться и выйти на новый уровень взаимопонимания

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в “котел” у Часовому Яру- ІПСО на тлі візиту путіна в Китай

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ