Актуально Новини Політика У світі

У CША Венс і Волц провели дебати – переважно обговорювали внутрішні проблеми країни

У CША Венс і Волц провели дебати – переважно обговорювали внутрішні проблеми країни

У вівторок, 1 жовтня, відбулися дебати кандидатів у віцепрезиденти США губернатора Міннесоти демократа Тіма Волца та сенатора від Огайо республіканця Джей Ді Венса.

Дебати, які пройшли за 35 днів до президентських виборів, були, найімовірніше, останньою найбільшою подією передвиборчої кампанії, останньою можливістю для представників двох партій звернутися до багатомільйонної телевізійної аудиторії, оскільки кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп відмовився від запрошення провести другі дебати з кандидатом у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс.

Протягом понад півторагодинних дебатів кандидати у віцепрезиденти торкнулися різних тем – конфлікту на Близькому Сході, нелегальної міграції, глобального потепління, дефіциту житла, володіння зброєю, інфляції, репродуктивних прав жінок, дорожнечі ліків, загрози демократії у Сполучених Штатах.

Обидва кандидати постійно поверталися до тез, які, за опитуваннями, приносять їм найбільші очки серед виборців. Джей Ді Венс покладав провину за багато проблем у країні на нелегальних мігрантів, мільйони яких безперешкодно, за його словами, перетинали кордон США у той час, як Камала Гарріс відповідала в адміністрації Байдена за безпеку кордону. Тім Волц засуджував Дональда Трампа та республіканців за спробу позбавити жінок права на аборти.

Один з найбільш яскравих моментів дебатів стався, коли Джей Ді Венс уникнув прямої відповіді на запитання Тіма Волца, чи Дональд Трамп програв президентські вибори 2020 року, заявивши про те, що він дивиться в майбутнє. За його словами, цензура в соціальних мережах, спроби заглушити голоси незгодних з офіційною політикою є найбільшою небезпекою американської демократії.

Дебати майже повністю присвячені внутрішнім проблемам країни. Тема російського вторгнення в Україну не порушувалася. Першим питанням, поставленим під час дебатів, було питання про те, чи підтримують кандидати ідею запобіжних ізраїльських ударів по Ірану. Обидва кандидати ухилилися від відповіді на це запитання.

Перша реакція на дебати була стриманою. Коментатори загалом погоджуються, що кандидат від Республіканської партії виглядав більш впевненим перед телекамерами, ніж його суперник.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада цього року. На пост лідера країни претендують колишній президент США Дональд Трамп від Республіканської партії та чинна віцепрезидентка Камала Гарріс від Демократичної партії.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада цього року. На пост лідера країни претендують колишній президент США Дональд Трамп від Республіканської партії та чинна віцепрезидентка Камала Гарріс від Демократичної партії.


Як не впасти в осінню депресію: зберегти тонус та гарний настрій

Пентагон відреагував на ракетну атаку Ірану на Ізраїль

голова Бюро нацбезпеки Польщі про зміну ядерної доктрини Росії

1 Жовтня

«Будемо розмовляти» – Сибіга про намір Польщі пов’язати вступ України до ЄС із темою Волинської трагедії

Кабмін призначив трьох заступників міністрів та не погодив звільнення заступника Умєрова

Новий генсек НАТО закликав до посилення допомоги Україні та прокоментував удари вглиб РФ

Ось чому небезпечно повторно заморожувати м’ясо: тепер ви перестанете це робити

Марк Рютте офіційно очолив НАТО, Україну назвав головним пріоритетом

Окрім ядерного шантажу в РФ немає більше жодних інших інструментів залякування світу – Олександр Левченко

Назначение и особенности генераторов

США підтримують право Ізраїлю на захист від «Хезболли», слід унеможливити її напади

Україні не потрібен дозвіл для ударів по російських цілях, вона має власну зброю – Держдеп США

30 Вересня

«Пропозиції мають ґрунтуватися на Статуті ООН» – Київ про швейцарську підтримку ініціативи КНР щодо миру

Україна переможе у цій війні – Байден

Уретрит: причини, симптоми та ефективне лікування

Сибіга поїхав до Угорщини, де зустрінеться зі своїм колегою Сіярто

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ