Здоров'я Медицина Новини

62 медучреждения на Житомирщине присоединились к телемедицинской сети Medinet

62 медучреждения на Житомирщине присоединились к телемедицинской сети Medinet

До професійної телемедичної мережі Medinet приєдналася Житомирська область. 

Як повідомляє NW, про це проінформувала прес-служба мережі.

Відтепер, завдяки новітнім IT-розробкам в медицині, сімейні лікарі області, які працюють у віддалених районах, можуть отримувати професійні телемедичні консультації у вузькопрофільних фахівців районних та обласних лікарень, а також медзакладів загальнодержавного рівня. Для цього їм потрібен комп’ютер, інтернет та спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяє безпечно передавати необхідну інформацію фахівцям.  

Нові можливості для медичних працівників області є особливо актуальними з точки зору протидії поширенню коронавірусної хвороби. Адже лікарі можуть оперативно надавати чи отримувати телемедичні консультації щодо лікування пацієнтів, з підозрою чи хворих на COVID-19. 

Крім того, з питань COVID-19 лікарі можуть звертатися з запитом на телеконсультацію до фахівців Державної установи «Центр Громадського здоров’я Міністерства здоров’я України», який також підключений до мережі Medinet. А анестезіологи мають змогу консультуватися з  провідними фахівцями Асоціації анестезіологів України.

Наразі до телемедичної мережі приєдналися 62 заклади охорони здоров’я Житомирської області. Лікарі медичних установ вже пройшли відповідне навчання. 

Станом на 1 червня 2020 року було проведено біля 270 телемедичних консультацій. Найбільша кількість запитів на консультування надійшла від лікарів житомирського Обласного перинатального центру.

«Побудова телемедичних мереж в регіонах надзвичайно важлива для розвитку медицини в цілому. Адже вже можна з упевненістю сказати, що в період пандемії COVID-19 саме телемедицина дозволила багатьом країнам світу і, в тому числі Україні, зберегти належну якість та доступність медичного обслуговування населення. Тому медзакладам важливо продовжити працювати у цьому напрямку та не відступати від головної цілі – надання якісних медичних послуг у всіх без винятку куточках країни, навіть якщо це віддалений хутір», – говорить Андрій Заяць, співзасновник групи компаній IT4Medicine, яка є розробником телемедичної системи Medinet. 

Для довідки:

Medinet – професійна телемедична мережа України для всіх рівнів медичної допомоги. Вона дозволяє лікарям первинної медичної ланки (терапевтам, сімейним лікарям, педіатрам) консультуватися з вузькопрофільними лікарями. На сьогоднішній день мережа об’єднує понад 200 медзакладів у різних регіонах України. 

Навесні 2020 року до Medinet приєднався також Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, звернутися до лікарів-кардіологів якого через систему можуть не тільки лікарі, але й пацієнти. Зокрема, останні мають можливість записатися на телемедичну консультацію за допомогою мобільного додатку Doctor Online.  

Важливо, що з квітня Medinet дозволяє фіксувати, збирати статистику та робити аналітику, пов’язану з консультаціями щодо захворюваності на коронавірус COVID -19.  

Група компаній IT4Medicine впроваджує інформаційні технології в медичну практику для прискорення розвитку системи української охорони здоров’я та підвищення якості медичних послуг. В даний час продукти IT4Medicine (Medinet, «Поліклініка без черг», Dicom Hub, EvoMIS, Doctor Online, Doctor Booster) впроваджені в понад 450 медичних закладах у 18 областях України. Їх використовують в своїй роботі більше 17,5 тис. лікарів, які обслуговують понад 3 млн пацієнтів. IT4Medicine працює з електронною системою охорони здоров’я eHealth з самого початку її роботи в Україні.


2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

Стало відомо, де у Києві сьогодні будуть продуктові ярмарки

Уряд працює над обмеженням супутникової зйомки території України – Міноборони

1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ