Думка Країна Політика Публікації Суспільство

В Полтаве перестали бояться Бабая, а «слуги народа» думают над мощным выдвиженцем в мэры

В Полтаве перестали бояться Бабая, а «слуги народа» думают над мощным выдвиженцем в мэры

Нардеп Ольга Савченко (фото - zmist.pl.ua)


Как стало известно NW, в полтавской областной организации партии «Слуга народа» еще не определились с кандидатурой на должность городского головы Полтавы, который мог бы победить Александра Мамая. В политсиле прогнозируют, что на выбор главного кандидата придется потратить еще 2-3 недели, но у СН – оптимистичные прогнозы на местные выборы (укр.).

Про плани на вибори, діяльність щойно створеного осередку та вибір кандидатів розповіла нардепка і очільниця обласного осередку партії Ольга Савченко у вівторок, 23 червня, передає видання «Зміст».

У полтавській «Слузі народу» визнають, що Олександр Мамай є серйозним конкурентом на пост міського голови. Аби цю посаду зайняла людина від цієї політсили, вона має бути гідним конкурентом Мамаю. Ольга Савченко каже, що наразі розглядають 4 кандидатури, але жодна з них ще ні відкинута, ні підтверджена:

«Чи боїмося ми Олександра Бабая? Ні, ми його не боїмося. Ми висунемо сильного кандидата, хоч трішки й затягнувся час з висуванням. Зараз не визначена кандидатура. […] Але до вибору підходимо дуже ретельно. Окрім своїх професійних якостей, ця людина має ще й вистояти проти брудної кампанії, яка буде проводитися. А знаючи Олександра Мамая, ми знаємо, що ця кампанія буде проводитися і не відрізнятиметься якимись правильними принципами та підходами. Вона буде дуже брудною».

Нардеп Ольга Савченко (фото – Зміст)

Серед кандидатур на пост мера, які сьогодні розглядають точно, є постать Євгена Ніколаєнка (хоч сам він це спростовував), нардепа Костянтина Касая та забудовника Сергія Іващенка. Якщо в осередку визначать одразу кілька однаково сильних кандидатів на посаду міського голови, Ольга Савченко не виключає проведення праймеріз. Це допоможе полтавцям визначитися, кого ж вони бачать потенційним мером Полтави.

За словами Савченко, обговорення кандидатур проводять колективно. До цього залучені й народні депутати, й прихильники партій у місті, й партійний актив. Попри це, кандидатів на посади міських голів Полтави й Кременчука погоджуватимуть ще й особисто з Володимиром Зеленським:

«Вирішальне слово буде після обговорення представників партії на Полтавщині. Під словом «затверджено» буде мій підпис і Олександра Корнієнка (заступник голови фракції СН у Раді, – Ред.). Обговорення буде публічним. Всі члени партії долучаться. […] Кандидатури на мерів Полтави й Кременчука буде обговорюватися нардепами від Полтавщини і нашого активу, але мені хотілося, щоб кандидатів сам Володимир Зеленський побачив і затвердив. З ним асоціювати будуть цих людей. Його думка буде дуже важливою, якщо не вирішальною».

Юрий Бражник и Ольга Савченко

Перемовини про співпрацю з політичними елітами Полтави в осередку не проводять. Пані Савченко каже, що таких пропозицій не надходило ні від місцевих політиків, ні від партії у їхній бік. Також у «Слузі народу» вважають, що співпраця з колишніми політелітами є неприпустимою, адже не відповідає ідеям партії про нових людей у владі.

Нардеп Мариан Бардина и Алёна Гончаренко

Попри це, політична приналежність потенційних членів партії не є пріоритетом. Усе, що першочергово цікавить «Слугу народу» – робота на результат. Отож, при  включенні кандидатів до партії враховують досягнення і авторитет людини у місті, її програма, яку кандидат хоче реалізувати у лавах партії.

Наразі полтавський осередок «Слуги народу» проводить рейтингове опитування і планує відкрити свій штаб та презентувати власний сайт.

Додамо, раніше ЗМІ писали про потенційних кандидатів на посаду міського голови Полтави від «Слуги народу». Один з них – забудовник Сергій Іващенко. Він уже заявив, що братиме участь у  місцевих виборах за підтримки місцевої асоціації бізнесу. Окрім нього, наміри балотуватися на посаду міського голови озвучили:

– екснардеп 2 скликань Сергій Каплін;

– ексмер Полтави Олександр Мамай;

– екснардеп 2 скликань та ексочільник Ковалівки Юрій Бублик.

Не лишнім буде нагадати, що Ольгу Савченко призначили очільницею обласного осередку політичної партії на початку червня. Вона є заступницею голови депутатської фракції партії та заступницею голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Також Ольга Савченко – юристка в галузі міжнародного та фінансового права і займається веденням процесів в Міжнародних Арбітражах.

Читайте также – «Слуга народа» будет думать еще месяц, кого посылать на выборы мэра Киева


6 Травня

ЗСУ відбили 36 атак Росії на Бахмутському напрямку – Генштаб

Приймають все на свій рахунок: топ-5 найобразливіших знаків Зодіаку

До суду передали справу заступника директора столичного компідприємства: що він скоїв

«Україна, а не Малоросія». Чому Архип Куїнджі – саме український художник?

Зеленський призначив голову Хмельницької ОДА

5 Травня

У Києві вночі підпалили автомобіль (ФОТО)

Україна перед «новим етапом» війни з Росією – Зеленський

«Кожен із нас повинен допомагати війську». Намісник Києво-Печерської лаври про Великдень і війну з Росією

Зеленський назвав питання, які обговорять на Глобальному саміті миру

USAID анонсувало пакет допомоги аграрному сектору України на 60 мільйонів доларів

У передмісті Києва змінили розклад автобусного маршруту: новий графік

«Лавра звільняється від вбивчої ідеології «русского мира» – Епіфаній про УПЦ (МП), еволюцію Зеленського і визнання ПЦУ

Члени ВЛК більше не зможуть ухвалювати рішення на власний розсуд – Міноборони

Соцвиплати на окупованих територіях: як зв’язатися з “Ощадбанком” та Пенсійним фондом

Зеленський заслухав доповіді Сирського і Буданова

Найпростіший спосіб підтримувати себе у формі у відпустці, харчуватися за хитрим принципом веселки

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ