Актуально Думка Економіка Країна Новини Суспільство

В Раде настроены смягчить условия для игорки – глава Госрегуляторной службы Кучер

В Раде настроены смягчить условия для игорки – глава Госрегуляторной службы Кучер

(укр.) Держава планує й надалі рухатися в бік дерегуляції та спрощення діяльності роботи операторів на ринку азартних ігор України, щоб просунутися вперед у детінізації.

Про це сьогодні в рамках саміту SBC Summit CIS у Києві запевняв голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер.

Майданчиком для дискусії став SBC Summit CIS, який вперше британські організатори проводять у Києві за підтримки єдиного легального національного букмекерського бренду Parimatch.

“Хочу запевнити бізнес, що держава точно на вашому боці (ігорної індустрії, – авт.), і всі правила, які приймаються (для ігорного бізнесу, – авт.) будуть максимально простими, максимально прозорими… Служба стоїть на тому, щоб регулювання було прости і зрозумілим для гравців ринку. Така позитивна мета щодо виведення з тіні грального бізнесу, може потонути як раз на стадії реалізації. Якщо ми зарегулюємо процеси взаємовідносин гравців, представників бізнесу, що надають послуги, та регулятора, звісно, все може знову піти в “тінь”. А ми не можемо цього допустити”, – сказав чиновник.

Коментуючи долю послаблення податкового тиску на легальних участників азартного ринку, очільник Служби підкреслив, що у Верховній Раді попри непрості дискусії зараз вдається зрушити з місця спірні норми податкового законопроєкту №5600.

На наш погляд це регуляторний акт, але, оскільки він є депутатським, не надходив до Регуляторної служби. Це і є тою проблемою, яка на сьогодні існує. Є депутати, які нажаль не погоджують з нами регуляторні акти. Разом з тим я знаю динаміку, знаю що обговорюється у парламенті (тому що я колишній народний депутат цього скликання й спілкуюся з парламентарями), тож нардепи налаштовані на те, щоб все ж таки покращити умови для ігорного бізнесу“, – проінформував він.

Народный депутат из фракции “Слуга народа” Жан Беленюк у свою чергу зазначив: є певні очікування, що легалізація ігорного бізнесу в Україні все ж таки попри острахи справлятиме позитивний вплив на розвиток української економіки, спортивної індустрії та інфраструктури.

Тому що саме надходження з продажу ліцензій будуть йти на розвиток та покращення спортивної інфраструктури і спорту… Ми (парламентарі) готові до спілкування, до дискусій. Влада відкрита до залучення інвестицій в ігорну iндустрію. Це у свою чергу позитивно сприймається нашими європейськими й світовими партнерами, які бачать реформи, які долучаються (беруть участь в цих процесах). В такій дискусії народжується щось нове, позитивне, а також додає стимулу для нашої економіки. Так і відкриває шляхи для розвитку спорту і різних соціальних напрямків“, – впевнений парламентар та олімпійський
чемпіон.


2 Травня

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

Стало відомо, де у Києві сьогодні будуть продуктові ярмарки

Уряд працює над обмеженням супутникової зйомки території України – Міноборони

1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС та церемонія нагородження незалежної будівельної премії “ТВОРЕЦЬ РОКУ” 

Пільговий тариф на електроенергію для населення: скільки коштує світло у травні

у Словаччині надали захист соратнику Медведчука

Остін закликає країни, які мають Patriot, передавати їх Україні

Верховна Рада частково відновлює доступ журналістів до засідань

Зміни у ПДР: що потрібно робити водіям з 1 травня

«Наше покликання – допомогти своїм». Діаспора в Греції підтримує біженців і армію

Україна не повідомляла про нові відступи від Конвенції про права людини

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ