В Україні знижуються ціни на моркву: причини та деталі

В Україні спостерігається зниження цін на моркву, яке викликане декількома факторами. За даними аналітиків, стриманий попит на овоч став однією з основних причин цього цінопаду.
Про це розповідає NewsWeek
Станом на четвер, 3 квітня, ціни на моркву в українських господарствах варіюються від 24 до 30 грн/кг (приблизно $0,58-0,73/кг), що на 10% менше порівняно з попереднім тижнем.
Причини зниження цін на моркву
Фахівці вказують на те, що попит на моркву залишається доволі стриманим. Крім цього, якість коренеплодів у сховищах поступово погіршується, що також негативно впливає на їх вартість. Фермери змушені знижувати ціни, незважаючи на те, що запаси моркви у сховищах швидко скорочуються.
Однак, навіть у цій ситуації, морква відвантажується за цінами, які в середньому в 3,5 рази вищі, ніж на початку квітня минулого року.
Ціни на моркву в супермаркетах
У супермаркетах України ціни на моркву також різняться. Наприклад, в «Auchan» овоч можна придбати за 35,90 грн/кг, в «АТБ» ціна складає 19,95 грн/кг, а в «Сільпо» ціни стартують від 39,50 грн/кг.