Економіка

Структура вантажів не надто змінилася, скоротилися лише обсяги – Роман Базакін, UTEC Logistics

Структура вантажів не надто змінилася, скоротилися лише обсяги – Роман Базакін, UTEC Logistics

Структура вантажів, організацією доставки яких в Україну займаються логістичні компанії, не надто змінилася, тому що базові потреби населення в країні не зазнали змін. Скоротилися лише обсяги товару. Про це пише портал RAU з посиланням на інтерв’ю Романа Базакіна, генерального директора UTEC Logistics порталу Delo.

«Ми дійсно констатуємо зменшення товаропотоку в Україну в порівняні з періодом до війни. Зрештою, давайте не забувати, що 5-6 млн громадян покинули країну і відтік людей за кордон триває», – зазначив він.

Також Базакін підкреслив, що наразі немає запланованих на півроку-рік запасів товару. Це все залишилося у довоєнному періоді.

«Зараз працює схема короткострокового планування та постійної адаптації та планів як у місцевих виробників, так і у продавців. Іншими словами, можна сказати, що логістика та управління залишками в Україні працює в режимі «з сьогодні на сьогодні», – описав ситуацію гендиректор.

Що стосується видів товару, який завозиться в Україну, то на першому місці по запитах, за даними UTEC Logistics, знаходиться електроніка: мобільні телефони, планшети, електронні сигарети, модеми – ці товари не втрачають своєї популярності. Друге місце припадає одяг.

Також додалася нова категорія, доля якої зростає, – це гуманітарні вантажі.

«Возять в Україну і військове спорядження. Проте особисто ми доставляємо такий вантаж лише для клієнтів, котрі мають спеціальні ліцензії на подібного роду діяльність», – уточнив Базакін.

Окремо він розповів про ситуацію з доставкою вантажів морем. Тут, за словами логіста, найбільш популярними категоріями товарів залишаються аксесуари та комплектуючі, речі та великогабаритні вантажі. Їх возять переважно з Китаю. Також гендиректор нагадав, що перевага доставки товарів морем у тому, що можна перевозити вантажі з батарейками та рідиною.

Через обстріли росіянами критичної інфраструктури також значно зріс попит на доставку в Україну зарядних станцій, генераторів тощо. Тому у листопаді компанія UTEC Logistics запровадила новий продукт для українських рітейлерів – «Чартер зарядних станцій та повербанків». Цей логістичний маршрут забезпечує доставку українцям генераторів, джерел живлення та повербанків усього за 6 днів.

Довідка.

Українська логістична компанія UTEC Logistics – експерт з мультимодальних вантажних перевезень з будь-якої точки світу всіма видами транспорту: авіа, морем, залізницею та автомобілями. За понад 15 років досвіду роботи на міжнародному логістичному ринку компанія сформувала комплекс послуг з митним оформленням, включаючи пошук постачальника, викуп товарів, консолідацію вантажів на власному складі у Китаї, розмитнення, доставка клієнту. Компанія має офіси в Україні, Польщі та Китаї.


26 Липня

Киянам нагадали про ціну втрат української спадщини (ФОТО)

Зеленський заявив про «хорошу динаміку» ракетної програми України

в Угорщині погрожують блокувати кошти Фонду миру, поки Україна не дозволить транзит нафти «Лукойлу»

Вязкости масла

як підприємства в окупації працюють на потреби армії РФ

Богдан Шевчук: легендарний командир, який змінює хід війни

У НАТО відреагували на падіння уламків російського дрона у Румунії

У Києві анонсували зміни на транспортних розв’язках

Легалізації захоплених українських територій військовим шляхом мабуть не відбудеться – Олександр Левченко

Делегація України відмовилася від участі в засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії – коментар

Погане самопочуття після масажу – це норма: 7 симптомів, через які не варто перейматися

Зеленський анонсував «більше інформації» щодо розслідування вбивства Фаріон завтра

Відключень світла, опалення та води не уникнути: хто зимою опиниться у гірших умовах

Залежні від Росії. Як Угорщина і Словаччина сваряться з Україною через російську нафту?

Пройти «між крапельками» національної безпеки та релігійної свободи. Що відбувається із забороною УПЦ (МП)?

Очільник Пентагону про російські й китайські військові літаки біля Аляски: «це не стало несподіванкою»

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ