Новини Події Політика У фокусі

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса поскаржились на затягування розслідування зловживань Харківської міськради та оприлюднили важливі докази

У Харкові всупереч закону та процедурам відбулося безпрецедентне незаконне захоплення влади, яке розпочалося ще у вересні 2020 року. Про це у середу, 30 листопада, на пресконференції у Києві розповіли адвокати Кирила Кернеса — Сергій Барабашин і Маргарита Демченко, — які діють за дорученням свого підзахисного.

Правозахисники оприлюднили численні факти підробки документів посадовими особами Харківської міськради з метою захоплення влади у місті та заради доступу до міського бюджету і управління Харковом на свій розсуд.

Як наголосив Сергій Барабашин, “це була безпрецедентна ситуація, і такого приходу до влади в України ще не було”.

“Чому такої ситуації в нашій країні ще не було? — продовжив правозахисник. — А все тому, що поки колишній мер міста Харків Генадій Кернес намагався врятувати своє життя в Німеччині, у берлінській клініці “Шаріте” (де був записаний під псевдонімом Just Adam), був підроблений його цифровий підпис та знищені речові докази. Геннадій Кернес був доставлений у Німеччину у вкрай важкому критичному стані”.

При цьому адвокати оприлюднили низку ключових документів: продемонстрували довідку стану здоров’я Геннадія Кернеса, відповідні адвокатські запити до Центральної виборчої комісії, відповіді на запити адвокатів від Харківської міськради, від ДПС України, Національного агентства з питань запобігання корупції, матеріали із судових реєстрів по справі, науково-правові експертизи та інші документи, що свідчать про незаконний переворот та зміну влади на рівні міста у незаконний спосіб, усунувши від управління містом колишнього міського голову.

Адвокат Сергій Барабашин підкреслив, що все “це були навмисно сплановані дії, а зараз майже нікому не потрібна справжня істина у цій непростій справі та йде перешкоджання досудовому і незалежному розслідуванню, яке вже тягнеться три роки”.

Кирило Кернес, син ексмера Харкова Геннадія Кернеса, з огляду на численні порушення, зловживання та маніпуляції вважає, що посадови особи міськради у Харкові незаконно привели до влади іншу людину.

Геннадій Кернес був у критичному стані, знаходячись у берлінській клініці та не міг розпоряджатися своїм електронним підписом, він нічого не підписував, тобто не виконував своїх прямих обов’язків (вхід до комп’ютерних систем та мереж НАЗК у палаті Кернеса був заборонений та неможливий)“, — заявив Барабашин.

Він уточнив, що Геннадій Кернес мав захищений носій особистого ключа “ЗНКІ е.ключ ІГГ Кристал-1”, тобто мер міг підписати документ при умові, що в ноутбук чи комп’ютер встановлена його флешка (“Кристал-1”).

Як додав Сергій Барабашин, 17 вересня 2020 року “з метою створення умов для незаконного захоплення влади та скоєння інших злочинів, одна з відповідальних осіб скористалася онлайн-сервісом повторного дистанційного формування сертифікатів”.

Отже, таким чином з підробленим електронним підписом Геннадія Кернеса відправлялися від його імені документи до ТВК про згоду на балотування і реєстрацію міським головою, подання та пропозиції до Харківської міськради про обрання Ігоря Терехова секретарем міської ради, про обрання заступників Новака і Чечетової-Терашвілі, про обрання складу Виконкому“, — обурився правозахисник.

Адвокати Кернеса зазначають, що оприлюднені документи та факти є вичерпним свідченням, що був порушений закон, “адже підробка документів та підпису є серйозною кримінальною справою”.

У той же час досудове розслідування про “харківський переворот” ще триває всупереч тому, що доказів і вина фігурантів — більш, ніж очевидна. Їх потрібно притягувати до відповідальності.

Син покійного Геннадія Кернеса активно намагається, за його словами, довести справедливість та розголосити справжню істину і обставини зміни влади у Харкові.


6 Травня

Кулеба на форумі оборонних індустрій закликав Європу до переходу на економіку «воєнного часу»

Росія анонсує навчання із застосування тактичної ядерної зброї

У Києві проводять масштабні перевірки у будинках

Перша назва Нововоронцовки та що ховається на дні Каховського водосховища

ЗСУ відбили 36 атак Росії на Бахмутському напрямку – Генштаб

До суду передали справу заступника директора столичного компідприємства: що він скоїв

«Україна, а не Малоросія». Чому Архип Куїнджі – саме український художник?

Зеленський призначив голову Хмельницької ОДА

5 Травня

У Києві вночі підпалили автомобіль (ФОТО)

Україна перед «новим етапом» війни з Росією – Зеленський

«Кожен із нас повинен допомагати війську». Намісник Києво-Печерської лаври про Великдень і війну з Росією

Зеленський назвав питання, які обговорять на Глобальному саміті миру

USAID анонсувало пакет допомоги аграрному сектору України на 60 мільйонів доларів

У передмісті Києва змінили розклад автобусного маршруту: новий графік

«Лавра звільняється від вбивчої ідеології «русского мира» – Епіфаній про УПЦ (МП), еволюцію Зеленського і визнання ПЦУ

Члени ВЛК більше не зможуть ухвалювати рішення на власний розсуд – Міноборони

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ