Новини Події Політика У фокусі

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса оприлюднили документи, які доводять незаконне отримання Тереховим влади в Харкові

Адвокати Кирила Кернеса поскаржились на затягування розслідування зловживань Харківської міськради та оприлюднили важливі докази

У Харкові всупереч закону та процедурам відбулося безпрецедентне незаконне захоплення влади, яке розпочалося ще у вересні 2020 року. Про це у середу, 30 листопада, на пресконференції у Києві розповіли адвокати Кирила Кернеса — Сергій Барабашин і Маргарита Демченко, — які діють за дорученням свого підзахисного.

Правозахисники оприлюднили численні факти підробки документів посадовими особами Харківської міськради з метою захоплення влади у місті та заради доступу до міського бюджету і управління Харковом на свій розсуд.

Як наголосив Сергій Барабашин, “це була безпрецедентна ситуація, і такого приходу до влади в України ще не було”.

“Чому такої ситуації в нашій країні ще не було? — продовжив правозахисник. — А все тому, що поки колишній мер міста Харків Генадій Кернес намагався врятувати своє життя в Німеччині, у берлінській клініці “Шаріте” (де був записаний під псевдонімом Just Adam), був підроблений його цифровий підпис та знищені речові докази. Геннадій Кернес був доставлений у Німеччину у вкрай важкому критичному стані”.

При цьому адвокати оприлюднили низку ключових документів: продемонстрували довідку стану здоров’я Геннадія Кернеса, відповідні адвокатські запити до Центральної виборчої комісії, відповіді на запити адвокатів від Харківської міськради, від ДПС України, Національного агентства з питань запобігання корупції, матеріали із судових реєстрів по справі, науково-правові експертизи та інші документи, що свідчать про незаконний переворот та зміну влади на рівні міста у незаконний спосіб, усунувши від управління містом колишнього міського голову.

Адвокат Сергій Барабашин підкреслив, що все “це були навмисно сплановані дії, а зараз майже нікому не потрібна справжня істина у цій непростій справі та йде перешкоджання досудовому і незалежному розслідуванню, яке вже тягнеться три роки”.

Кирило Кернес, син ексмера Харкова Геннадія Кернеса, з огляду на численні порушення, зловживання та маніпуляції вважає, що посадови особи міськради у Харкові незаконно привели до влади іншу людину.

Геннадій Кернес був у критичному стані, знаходячись у берлінській клініці та не міг розпоряджатися своїм електронним підписом, він нічого не підписував, тобто не виконував своїх прямих обов’язків (вхід до комп’ютерних систем та мереж НАЗК у палаті Кернеса був заборонений та неможливий)“, — заявив Барабашин.

Він уточнив, що Геннадій Кернес мав захищений носій особистого ключа “ЗНКІ е.ключ ІГГ Кристал-1”, тобто мер міг підписати документ при умові, що в ноутбук чи комп’ютер встановлена його флешка (“Кристал-1”).

Як додав Сергій Барабашин, 17 вересня 2020 року “з метою створення умов для незаконного захоплення влади та скоєння інших злочинів, одна з відповідальних осіб скористалася онлайн-сервісом повторного дистанційного формування сертифікатів”.

Отже, таким чином з підробленим електронним підписом Геннадія Кернеса відправлялися від його імені документи до ТВК про згоду на балотування і реєстрацію міським головою, подання та пропозиції до Харківської міськради про обрання Ігоря Терехова секретарем міської ради, про обрання заступників Новака і Чечетової-Терашвілі, про обрання складу Виконкому“, — обурився правозахисник.

Адвокати Кернеса зазначають, що оприлюднені документи та факти є вичерпним свідченням, що був порушений закон, “адже підробка документів та підпису є серйозною кримінальною справою”.

У той же час досудове розслідування про “харківський переворот” ще триває всупереч тому, що доказів і вина фігурантів — більш, ніж очевидна. Їх потрібно притягувати до відповідальності.

Син покійного Геннадія Кернеса активно намагається, за його словами, довести справедливість та розголосити справжню істину і обставини зміни влади у Харкові.


26 Липня

Киянам нагадали про ціну втрат української спадщини (ФОТО)

Зеленський заявив про «хорошу динаміку» ракетної програми України

в Угорщині погрожують блокувати кошти Фонду миру, поки Україна не дозволить транзит нафти «Лукойлу»

Вязкости масла

як підприємства в окупації працюють на потреби армії РФ

Богдан Шевчук: легендарний командир, який змінює хід війни

У НАТО відреагували на падіння уламків російського дрона у Румунії

У Києві анонсували зміни на транспортних розв’язках

Легалізації захоплених українських територій військовим шляхом мабуть не відбудеться – Олександр Левченко

Делегація України відмовилася від участі в засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії – коментар

Погане самопочуття після масажу – це норма: 7 симптомів, через які не варто перейматися

Зеленський анонсував «більше інформації» щодо розслідування вбивства Фаріон завтра

Відключень світла, опалення та води не уникнути: хто зимою опиниться у гірших умовах

Залежні від Росії. Як Угорщина і Словаччина сваряться з Україною через російську нафту?

Пройти «між крапельками» національної безпеки та релігійної свободи. Що відбувається із забороною УПЦ (МП)?

Очільник Пентагону про російські й китайські військові літаки біля Аляски: «це не стало несподіванкою»

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ