Країна Новини Політика У світі У фокусі

До Києва прибув заступник держсекретаря США

До Києва прибув заступник держсекретаря США

До Києва 21 червня прибув заступник державного секретаря США з політичних питань Джон Басс, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Рада вітати заступника держсекретаря США з політичних питань Джона Басса в Києві, де він зустрінеться українськими урядовцями й іншими партнерами, щоб підтвердити нашу непохитну підтримку України в її боротьбі проти незаконної агресії Росії», – написала Брінк у соцмережі Х.

Візит проходить у той час, як Білий дім напередодні оголосив, що Сполучені Штати Америки «змінять пріоритети» запланованих поставок ракет до систем протиповітряної оборони Patriot для доставки їх в Україну.

Рішення означає, що поставки «ракет, які сходять з конвеєра», підуть в Україну, а не в інші країни, пояснив 20 червня речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він наголосив, що рішення стосується лише ракет: тих, які використовуються в системах Patriot, а також NASAMS. Інші компоненти – радарні системи і пускові установки – наразі недоступні, сказав Кірбі.

За словами Кірбі, перші поставки відбудуться до кінця літа. Загальні поставки покриють орієнтовно 16 місяців потреб України. Він відмовився сказати, які країни погодилися змінити пріоритети поставок, хоча сказав, що це не вплине на Тайвань.

Президент України Володимир Зеленський на Конференції з відновлення України у Берліні 11 червня заявив, що Україна потребує щонайменше сім систем Patriot для закриття основних міських агломерацій від ударів Росії.

Тим часом, видання Politico й агенція Reuters із посиланням на американських чиновників повідомили 20 червня, що США дозволили Україні завдавати ударів американською зброєю по всій лінії кордону з Росією, а не лише по тих об’єктах, які розташовані на кордоні з Харківською областю.

Президент Джо Байден наприкінці травня негласно дав дозвіл Україні використовувати зброю США для ударів по військових об’єктах на території Росії, але лише на кордоні з Харківською областю.


27 Червня

Національна академія внутрішніх справ закупить популярний продукт: очікувані ціни в тендері завищені

В уряді відповіли, чи продають електроенергію за кордон

Зеленський підписав безпекові угоди з Європейським союзом, Естонією і Литвою

Шмигаль доручив міністрам відвідати прифронтові регіони після поїздки Зеленського у Покровськ

Пасажир потрапив під потяг у столичному метро: що відомо

чому це важливо у часи війни

Литва виділить 0,25% ВВП на військову допомогу Україні – президент

де знайти жінок, які замінять на робочих місцях чоловіків, які на фронті

У Білому домі відреагували на план радників Трампа щодо припинення війни в України

Мільйонні збитки на відновленні об’єктів у Київській області: що зробили підрядники

Польща та країни Балтії закликають ЄС побудувати лінію оборони на кордоні з Росією і Білоруссю

26 Червня

Вступ України до ЄС стане подією глобального значення для об’єднаної Європи – Олександр Левченко

Мобілізація пацієнтів без забезпечення життєво важливими ліками – це тортури! Нам потрібна гуманна наркополітика! Підтримати. Не карати!

Стало відомо, яку заробітну плату отримують у Київській ОДА у 2024 році

Саакашвілі привітав українців із початком переговорів щодо членства в ЄС

Євросоюз засуджує заборону європейських ЗМІ в Росії – заява Борреля 

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ