Новини Суспільство

Директор благодійного фонду Максим Тютюнников: На своєму прикладі знаємо наскільки важливою є психологічна підтримка бійців

<strong>Директор благодійного фонду Максим Тютюнников: На своєму прикладі знаємо наскільки важливою є психологічна підтримка бійців</strong>

За три місяці проєкт Благодійного фонду Ігоря Черненка «Психологічна online допомога» провів понад 120 психологічних сесій для військових та цивільних громадян України. Про це у своєму інтерв’ю «Фактам» розповів директор фонду Максим Тютюнников.

«Ігор Черненко (засновник БФ, командир 204 окремому батальйону ТРО міста Києва) – учасник АТО. І він на своєму прикладі знає наскільки важливою є психологічна підтримка бійців під час війни, і особливо після її завершення. Бо це реально проблема. Я навіть по собі бачу. Після повернення з «нуля» мені було важко адаптуватися в тилу. Там ми живемо в спартанських умовах, весь час – на межі життя і смерті. А в Києві працюють ресторани, проходять концерти і війни ніби немає. Все навкруги спокійно, люди живуть своїм життям, займаються своїми справами. А багато ж бійців повертається з передової і думають, що в тилу їх всі чекають, що до них має бути особливе ставлення. І коли цього не відбувається – їх це ламає. Багато хто просто не знає, як знайти себе в новій реальності», – пояснив Тютюнников. 

Крім того, за його словами, не слід забувати і про фізичну реабілітацію.

«Ми також плануємо працювати у цьому напрямку. Адже на фронті нам не до спорту. Кроси там не побігаєш, собою займатись нема часу. А виходиш на фронт, береш БК. І чим більше з собою взяв, тим краще. Потрібні хоча б вода, їжа, каска, бронік, багато одягу, теплий бушлат на собі. Це дуже велике навантаження на спину, особливо на поясницю», – зазначив директор фонду.

Для довідки:

Благодійний фонд Ігоря Черненка працює з київськими військовими 204 окремого батальйону ТРО міста Києва з березня 2022 року. За час існування фонд забезпечив ЗСУ дронами, аптечками, бусами, тепловізорами, польовими кухнями, амуніціями, раціями, Starlink, дизельним генератором та іншим.

Засновник фонду Ігор Черненко з 2014 року воював у Дебальцево, в 2015 році в зоні Донецького аеропорту. Зараз захищає Україну на передовій.


18 Травня

Як Україна протистоїть ВІЛ

Ажіотаж в Україні: громадянам пояснили, що потрібно робити

Зеленський закликав до раціонального енергоспоживання на тлі підготовки до опалювального сезону

Україна та союзники мають «однакові цінності», але часто «різні погляди» на закінчення війни

наступ Росії може складатися з кількох хвиль, на Харківщині була перша

Мобілізація по-новому: що зміниться уже завтра

Київ просить США допомоги з визначенням цілей в Росії і скасувати обмеження бити американською зброєю

«Не бачу проблеми оновити дані» – Подоляк про чоловіків за кордоном і бронювання держслужбовців

Чому йдуть чоловіки? 6 причин, на які жінки не хочуть звертати уваги

Відключення світла: якою буде ситуація у Києві та області в суботу

Єрмак щодо Саміту миру у Швейцарії

17 Травня

Ощущения, что ваш брак висит на волоске: Советы, как сблизиться и выйти на новый уровень взаимопонимания

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в “котел” у Часовому Яру- ІПСО на тлі візиту путіна в Китай

Стало відомо, які продукти подешевшали в Київській області

Міноборони Литви повідомило про пакет допомоги Україні

Безбарʼєрність та інклюзивність при відновленні країни. В Києві пройшов другий УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ