Актуально Думка Країна Новини Суспільство

«ГЕМОРР» у карманных армий Авакова

«ГЕМОРР» у карманных армий Авакова

Ультраси і різного роду радикальні молодіжні угрупування вже давно стали вагомим фактором у вирішенні навколополітичних протиріч. Проте, нещодавно, розбіжності у поглядах виникнули і між самими очільниками таких об’єднань, передає NW.

На своїй сторінці у «Фейсбуці» колишній глава київського осередку партії «Національний корпус» а нині засновник неформального молодіжного руху «Гонор» Сергій Філімонов заявив про розкол в націоналістичному русі.

Вказане пов’язано з розпочатою проти «Гонора» інформаційною кампанією екс-командиром «Азова» одіозним Сергієм Коротких). Він же, – Боцман, Малюта, член партії «Національний корпус», екс-глава Відділу охорони об’єктів стратегічного призначення поліції України, а до цього випускник академії КДБ у Мінську, інструктор «Российского военно-патриотического братства» та військовий розвідник, який на разі служить Арсену Авакову.

Все почалось із перемальовування графіті «Гонор» на «Гемор». Це стало своєрідною відповіддю на акції Філімонова проти Авакова # АваковЧорт.

Пізніше, з подачі Коротких було опубліковано відео в якому кадри з «Гонором» накладено на музичний супровід про «секс-революцію». На відео показано не тільки графіті «Гонору», перефарбовані в райдужні кольори ЛГБТ-руху, а й моменти з вуличних акцій організації. А на все це накладена кавер-версія відомої пісні шведської групи Army of Lovers «Sexual Revolution», виконана в 2002 році російським гуртом «Стрілки» і Борисом Мойсеєвим.

На думку Філімонова, головна мета Коротких, – дискредитувати «Гонор» і «перевести все в війну на вулиці». Активіст також закликав суперника «вийти на бій один на один», якщо у того є бажання з’ясувати «хто крутіший».

Привід начебто несерйозний. Але насправді тут має місце прямий виклик – шляхом образливих натяків на нетрадиційну сексуальну приналежність ультрас «Гонору».

Щоправда, такі методи з боку людей Сергія Коротких викликали певні сумніви у підгрунті конфлікту з організацією Філімонова, адже на лице відверта провокація, до якої Боцман не раз вдавався ще у Москві для роздмухування конфлікту між тамошніми націоналістами. Врешті, підозри у замовному характері такого штучного розпалення відкритого конфлікту виявилися далеко небезпідставними. В останні місяці, людьми Андрія Білецького ведеться активна кампанія чорного піару навколо команди Сергія Стерненко та його політичного проекту, в якому «Гонор» відіграє не останню роль. Білецький так і не зміг прийняти той факт, що частина його нещодавніх соратників вийшла з «Національного корпусу» та перешмигнула до Стерненка та почали співпрацювати зі цивілізованими громадськими об’єднаннями. Назарій Кравченко, Сергій Філімонов, Ігор Маляр і весь «Гонор» фактично стали «службою безпеки» під час мирних акцій, в яких брали участь і праві, і ліві, і правозахисники, і ветерани.

Безперечно, для будь-якої кампанії необхідні люди, що забезпечують безпеку або, як буває, – фізичний тиск на опонентів, тому футбольні хулігани з їх досвідом масових бійок для цього підходять ідеально. Однак, монополія на кишенькові армії опинилась під загрозою, що в свою чергу і штовхає «Нацкорпус» поливати брудом не тільки проект Стерненка, але і ряди «Гонору». Позиційно протистояти приватній армії ультрас Філімонова звісно не в змозі, тому і намагається перевести питання у формат «один на один».

«Сергію, не ховайся за хлопців, будь мужиком. Якщо у тебе є яйця, давай просто організуємо бій в клітці. Я просто дам тобі п…ди на очах українців. І ми поставимо крапку» – так Філімонов викликав на бій особисто Коротких.

Сміху заради, звісно нехай поштовхаються, але зміст від цього не зміниться жодним чином – кишеньковий фактор впливу напередодні проведення місцевих виборів, а з рештою і чергового перерозподілу сил, знову стає витребуваним. І, очевидно, виключно під одноосібним керівництвом того, кому прислужує Боцман.


23 Квітня

Уряд Британії анонсує 500 млн фунтів підтримки і «найбільшу» партію військової допомоги Україні

як зв’язатися з «Ощадбанком» та Пенсійним фондом

конгресмени США пояснили затримку з ухваленням допомоги

На Хрещатику обмежуватимуть рух транспорту: як надовго перекриють дорогу

Український філософ Василь Довгович. Що знаємо про нього?

Зеленський каже, що домовився з Байденом про постачання ATACMS

22 Квітня

Україні потрібна насамперед дефіцитна зброя, яка може змінити баланс сил на фронті – Олександр Левченко

Українських учнів навчатимуть прав дитини згідно з Європейською соціальною хартією

У Києві підлітки жорстоко побили однокласника: подробиці

Єрмак у Києві зустрівся із помічником державного секретаря США

«Цар Путін і патріарх Кирило». Чому Ватикан ігнорує доктрину РПЦ й Кремля проти України та Заходу?

Комплексный подход к лечению геморроя: сочетание медикаментозной терапии, диеты и образа жизни

Мінцифри повідомляє про нові військові облігації в «Дії» – на честь Бахчисарая та Макіївки

нардеп розповів, коли Україна може отримати зброю від США

У Києві на очах руйнується Гостинний двір через призупинення робіт

«Столиця Махновської республіки». Як з’явилося місто Гуляйполе?

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ