Актуально Новини Публікації

Гра Путіна “ядерними м’язами” не сприймається всерйоз країнами Заходу

Гра Путіна “ядерними м’язами” не сприймається всерйоз країнами Заходу

Політолог, військовий експерт, співголова Громадської ініціативи Права Справа Дмитро Снєгирьов:

Володимир Путін продовжує погрожувати світу застосуванням ядерної зброї.
Російський диктатор укотре заявив про можливість ядерної війни. Але, разом з тим, він змушений був констатувати, що через велику кількість жертв, до якої вона може призвести, до цього “ніколи не дійде”.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості ядерної війни з країнами НАТО Путін заявив, що тактична ядерна зброя в Росії “втричі потужніша, ніж використані американцями бомби проти Хіросіми і Накасакі” і значно переважає ядерний потенціал Європи.
Далі він зауважив, що Москва і без ядерної зброї, на його думку, значно переважає “противника”, тому “в нас немає необхідності думати на цю тему”.
“Але я все-таки виходжу з того, що до цього (ядерної зброї) ніколи не дійде, і в нас немає такої необхідності”, – підсумував російський диктатор.
Проте західні країни перестали сприймати подібні погрози всерйоз.
Реакція радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі на ядерні погрози з боку Кремля була більш ніж стриманою. Він назвав погрози Росії “безрозсудним і безвідповідальним брязканням” ядерним арсеналом.
До того ж у США не спостерігають змін “у стратегічній силовій позиції” Росії після того, як Москва анонсувала навчання щодо застосування тактичної ядерної зброї.
Ядерний шантаж РФ – це постійна практика Кремля, заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, коментуючи оголошені Москвою ядерні навчання.
“Те, що мають, тим і брязкають (ядерною зброєю – ред.). Зрештою це постійна практика Кремля. Чогось нового особливо тут немає. Є вже офіційні заяви міжнародної спільноти. Що стосується ядерного шантажу, зрозуміло, це питання до вільного світу, до Заходу. Я думаю, що реакція буде адекватною і правильною”, – заявив представник ГУР МОУ.
Показовою у цьому плані є реакція європейських партнерів України, зокрема Франції.
На тлі заяв російського диктатора щодо ядерного потенціалу країн Європи Франція здійснила перше випробування модернізованої ракети ASMPA-R, здатної нести ядерну боєголовку.
За інформацією міністра національної оборони Франції Себастьєна Лекорню, модернізована стратегічна ракета середньої дальності класу “повітря-земля” ASMPA-R без боєголовки “була випущена з літака Rafale”. Ця операція з відпрацювання стратегічного повітряного удару здійснювалась над територією Франції.
“ASMPA-R відповідає прагненню президента Франції зберегти оперативну надійність французьких збройних сил у довгостроковій перспективі”, – додали у французькому Міноборони.
За інформацією з відкритих джерел, Франція планує витратити близько 13% військового бюджету протягом наступних років на модернізацію саме ядерного потенціалу. У її межах вона планує до 2035 року створити ядерну ракету 4-го покоління класу “повітря-земля” ASN4G.
Досить красномовною є заява президента Франції Емманюеля Макрона, який заявив, що готовий обговорити використання французької ядерної зброї як частини “надійної європейської оборони” від загроз з боку Росії.
Своєю чергою високопосадовець Ради національної безпеки США Пранай Вадді заявив, що у найближчі роки може настати момент, коли Сполученим Штатам Америки доведеться збільшити розгортання стратегічної ядерної зброї. Причиною для такого рішення посадовець назвав можливе “зростання загроз з боку супротивників”, окреслюючи “більш конкурентний підхід” до контролю над озброєннями адміністрації Джо Байдена.
Тобто Путіну чітко дали зрозуміти, що його улюблена гра на підвищення ставок і гра “ядерними м’язами”, вона вже не сприймається країнами Заходу серйозно.
Твердження Москви про те, що “Іскандери” не сміються, “Кинджали” невразливі, а “Калібри” неможливо збити, були наочно спростовані українською системою протиповітряної оборони.
Захід побачив, що “король голий”. І ті аргументи військово-політичного тиску на країни Європи, які тримали в певному страху саме європейський континент, виявилися зруйновані руками самих росіян. Заявлені тактико-технічні характеристики озброєнь виявилися такими, що не відповідають реальним.


21 Червня

Графіки відключень світла 21 червня збільшать: подробиці

Очільник МВС вважає, що у розслідуванні про бізнес родини Вигівського «все не так однозначно»

20 Червня

У ДМС продавали іноземцям посвідки на проживання в Україні (ФОТО)

Румунія вирішила передати Україні систему Patriot

Президент Румунії відкликав свою кандидатуру на посаду генсека НАТО

Єдність Заходу – в ухваленні правильних рішень в нинішньому світі викликів, – Арсеній Яценюк на спецподії КБФ

Парламентська ТСК перевірить фортифікації на кордоні з Білоруссю – Цимбалюк

Додатковий поїзд із Києва призначили на вихідні: маршрут та графік курсування

До комюніке Саміту миру приєдналась ще одна країна

Німеччина продовжує блокування нових санкцій ЄС проти РФ – Reuters

Відкати і сумнівне декларування: хто стоїть за тендерною схемою КМДА

У Києві переплатили за електроенергію майже 12 мільйонів гривень

стверджує, що все майно «купила власним коштом»

19 Червня

Киянин ошукав знайомих, обіцяючи допомогу ЗСУ (ФОТО)

Київський Безпековий Форум провів спеціальну подію, присвячену Самітам Групи Семи і Миру (відео)

МОН України спільно з UNICEF нададуть психосоціальну підтримку понад 30 000 учням профтехів

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ