Країна Новини Події Політика Суспільство

От главного военного врача страны до руководителя районной больницы: отстраненный экс-водитель Медсил ВСУ Игорь Хоменко возглавит столичную больницу

От главного военного врача страны до руководителя районной больницы: отстраненный экс-водитель Медсил ВСУ Игорь Хоменко возглавит столичную больницу

24 января Департамент здравоохранения КГГА избрал на должность главного врача Киевской городской больницы №8 (Оболонский район) Игоря Хоменко – экс-командующего Медицинскими силами ВСУ. Известного пылкой жаждой большой коррупции и высоких должностей, передает NW со ссылкой на Інформатор (укр.).

За інформацією ЗМІ, під командуванням Ігоря Хоменка були не лише військові шпиталі та санаторії, а й корупційні прибутки з закупівель, призначень на посади і наданні медпослуг з усіх ЗСУ. У результаті, в «реформованій» Хоменком медслужбі близько 22 тисяч осіб військово-медичного персоналу мали працювати не для захисників, а на амбіції і достаток їх головнокомандувача.

Хоменко Ігор Петрович / Фото: Інформаційне агентство АрміяInform

Серед найвідоміших професійно-управлінських кейсів екс-очільника Медсил ЗСУ, які у кримінальному кодексі визначаються як зловживання службовим становищем та корупція, – закупівля непридатних для застосування апаратів штучної вентиляції легенів для військових шпиталей на 11 млн грн, засобів індивідуального захисту для військових з вимаганням хабаря від компанії-постачальника на 1 млн грн та ін. За даними фактами розслідування ще триває.

Поки реалізовувалися мільйонні оборудки на закупівлях у військово-медичних силах, медичним постачанням для армії, зокрема на фронті, займалися волонтери та самі бійці. Такі дії, за переконанням волонтерів, можна взагалі кваліфікувати як підрив боєздатності української армії. Це не про реформу, це про нахабство та корупцію.

Тепер кар’єра генерал-лейтенанта Ігоря Хоменка пішла іншим і досить дивним шляхом – від головного військового лікаря країни до керівника районної лікарні.

Не зрозуміло чим вмотивоване це рішення та які перспективи могли вгамувати його амбіції. Навряд чи персонал закладу такого рівня зможе забезпечити звичний для чинуша рівень достатку.


28 Березня

у Польщі завершилися переговори щодо розблокування кордону – вони тривали 6 годин

У Київській області перейменували населені пункти: нові назви

Блендер: ваш надежный помощник для приготовления еды

У Варшаві почалися переговори урядів України та Польщі

Теракт у “Крокусі”- не перша спроба російських спецслужб пов’язати теракти ісламістів з Україною: подробиці

Блінкен та Столтенберґ «обговорили підтримку НАТО України» – Держдепартамент США

“Із полум’я зродились”: у Львові відкривається виставка про Героїв сьогодення

На виїзді з Києва перекриють дорогу: схема

Готуємо в піст: грибна підлива до гарніру

СБУ заочно повідомила про підозру урядовцю РФ у сприянні перекиданню російських військ через Бердянськ

27 Березня

На Київщині знайшли газову гранату: чим вони небезпечні

У Парламенті працюють над новими правилами проведення місцевих і президентських виборів

Союзники чи… Зустріч урядів України та Польщі на тлі блокування кордону

НАТО робить «недостатньо для України», а РФ потрібно створити більше «стратегічних труднощів» – МЗС Швеції

міністр оборони Британії закликав ЄС не обмежувати торгівлю з Україною

Стало відомо, скільки Україна може втратити від торговельного компромісу з ЄС

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ