Новини Політика

Пандемия лжи: как на Сумщине пиарятся Лысенко и Акперов

Пандемия лжи: как на Сумщине пиарятся Лысенко и Акперов

25 жовтня городяни обиратимуть нового очільника Сум. Серед претендентів, які вирішили «помірятися силою» з чинним мером Олександром вигулькнув представник порошенківської «Солідарності» Вадим Акпєров, передає NW.

Чим «прославилися» ці двоє і чи взагалі їм варто довіряти долю майже 300-тисячного міста?

Про таких кандидатів як Акпєров кажуть, що вони – ні риба, ні м’ясо. Єдине, чим він «запам’ятався» виборцям, так це примітивним відеозверненням до політичних опонентів з пропозицією провести якісь дебати. Що ж насправді може запропонувати цей 32-річний спритник, який виконує роль жалюгідного пішака у хитрій грі між головою облради Володимиром Токарем і Сумським губернатором Романом Грищенком?

Загальновідомо, що Вадим Вагіфович народився в Донецьку і трішки пропрацював у якомусь ТОВ під маловідомою назвою «ЕКО-ЦЕНТР». Близько півроку ( із березня до вересня 2015 року) крутився на підприємстві «Сумиоблагроліс»: спочатку в ролі провідного спеціаліста з охорони праці, а потім – заступника гендиректора з маркетингу.

Далі у кар’єрі донецького «пацана» розпочинаються несподівані «взльоти»: до грудня-2015 він виконує обов’язки директора підприємства «Сумський державний селекційний центр», до червня-2018 очолює Сумську райраду, до грудня-2018 року – сидить у кріслі заступника голови Сумської обласної державної адміністрації, а потім стає першим заступником голови цієї самої держадміністрації. Чия волохата лапа так завзято тягнула Акпєрова на п’єдестал міської влади? Не виключено, що своїми «досягненнями» Вадим Вагіфович зобов’язаний членством у порошенківській партії «Європейська солідарність»: кар’єра стала успішною саме за часів президентства власника Рошена.

Перескакуючи з посади на посаду, Вадим Вагіфович намагався максимально «втаємничитися» від людського ока. Якщо вірити оприлюдненій декларації, він живе лише на одну зарплату і навіть немає об’єктів нерухомості, окрім дольової частки квартири (площею 83,56 кв. м) та скромненької однокімнатки (площею 31,8 кв. м). А все інше «добро» – дачний будинок у Великій Чернеччині, земельна ділянка на 4 сотки – у власності коханої дружини Олесі Акпєрової. Вона ще «рулює» дорогою іномаркою «HYUNDAY SONATA» та половиною коштів капіталу ТОВ «Медторг Суми». Звідки це все «нажито» у пані Олесі, здогадатись не важко.

На відміну від «крутого» донеччанина 49-річний Лисенко народився у Москві. Готуючись до виборів-2020 чинний мер Сум вирішив пропаритися на «сенсації», пов’язаній із завершенням реконструкції Театральної площі та фінальним тестуванням водограїв. Незважаючи на пандемію коронавірусу, в місті провели масові заходи, під час яких Олександр Миколайович вихвалявся створенням сучасних комфортних умов для відпочинку сумчан.

Широко розрекламоване відкриття Театральної площі за «благословенням» Лисенка відбулося з грубим порушенням карантинних обмежень: масове скупчення великої кількості людей, недотримання соціального дистанціювання та відсутність засобів індивідуального захисту особами, які безтурботно милувалися фінальним тестуванням водограїв. Як не дивно, міський голова грубо порушив «антикоронавірусні» вимоги двох нормативних актів: урядову постанову №641 та рішення виконавчого комітету Сумської міської ради № 510.

Починаючи із серпня 2020 року, «дорогий» Олександр Миколайович самовільно розпочав політику «пом’якшення» карантину. Саме з його подачі у Сумах почали проводити масові заходи з грубим порушенням протиепідемічних вимог: День міста, День підприємця, фестиваль фарб в дитячому парку «Казка», а також свято першого дзвоника в навчальних закладах. Внаслідок такої безвідповідальності різко змінилася динаміка поширення корона вірусу: якщо в середині серпня в місті щоденно фіксували не більше 10 випадків зараження небезпечним вірусом, то вже 12 жовтня  встановили сумнозвісний рекорд – 418 хворих, а на 15 жовтня на 100 тис. мешканців міста припадало 954 захворілих на коронавірус. Лише за два «передвиборчі» місяці темпи поширення хвороби в місті збільшились у 40 разів! Нині Суми посідає перше місце в Україні за кількістю нових випадків захворювань (у перерахунку на кількість населення).

Без(д)умні проведення масових заходів призвели до неконтрольованого поширення коронавірусної хвороби та віднесення міста до «червоної» зони (згідно з жовтнем рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій). На превеликий жаль, пан Лисенко пропіарився за рахунок життя та здоров`я тих самих виборців, на підтримку яких він розраховує в останню неділю жовтня.


2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

Стало відомо, де у Києві сьогодні будуть продуктові ярмарки

Уряд працює над обмеженням супутникової зйомки території України – Міноборони

1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ