Новини Політика У фокусі

Працюємо, щоб F-16 якомога швидше літали в небі над Україною – прем`єр-міністр Нідерландів

Працюємо, щоб F-16 якомога швидше літали в небі над Україною – прем`єр-міністр Нідерландів

Нідерланди виділять цього року 2 мільярди євро на підтримку України, включаючи 250 мільйонів євро на ініціативу Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів.

Про це сказав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у спеціальному відеозверненні під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму (КБФ), заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”, передає NW з посиланням на КБФ.

Коли мене запитують, чому для Нідерландів і Заходу так важливо продовжувати підтримувати Україну, я завжди відповідаю: настав час запитати себе, чого варта для нас свобода – справжня свобода“, – сказав він.

Марк Рютте розповів, що три тижні тому відвідав Харків. «Люди там знають відповідь на це запитання. Бо для них боротьба за свободу – це реальність. Це жорстока реальність для всіх українців», – підкреслив він.

Прем’єр-міністр наголосив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. У цьому контексті, зокрема, була підписана десятирічна двостороння угода про безпеку, «щоб показати, що ми залишаємося відданими. Щоб надіслати чітке повідомлення Києву, нашим міжнародним партнерам і Москві, що ми непохитні».

Безсумнівно, це означає, що ми повинні перетворити свої слова на дії. І саме це ми й робимо. Цьогоріч на військову підтримку України Нідерланди виділять ще 2 мільярди євро. Це фінансування включає 250 мільйонів євро на ініціативу Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів“, – повідомив Марк Рютте.

“І це не буде нашим останнім внеском. Ми так само наполегливо працюємо над тим, щоб 24 нідерландські F-16 якомога швидше літали в небі над Україною”, – додав він.

Прем’єр-міністр також наголосив, що не менш важливе, – це питання відповідальності та відновлення справедливості після закінчення війни, повідомивши, що 2 квітня Нідерланди як співорганізатори прийматимуть в Гаазі конференцію “Відновлення справедливості для України”.

“Питання відповідальності для нас у Нідерландах є близьким до серця. Зрештою, моє рідне місто Гаага є міжнародним містом миру та справедливості”, – резюмував він.

Нагадаємо, 21-22 березня проходить 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: “Україна каже світу: переможемо разом!”.


19 Травня

Форум Investman виходить на міжнародний рівень

як відбудовують Миколаївщину під час війни?

Зеленський закликав Польщу спільно протидіяти атакам Росії на газову інфраструктуру на заході України

МЗС РФ оголосило британського військового аташе персоною нон ґрата

«Це не наступ, це захист» – Зеленський щодо обмеження використовувати західну зброю для ударів по Росії

Тривалі відключення світла анонсували на Київщині: електропостачання не буде до 12 годин

Україна та Словенія підпишуть двосторонню безпекову угоду – Зеленський

Україна «має цифри» щодо чоловіків, які виїхали за кордон та не повернулися

Як запобігти появі зморшок у зоні декольте: 3 головні поради

Зміни в роботі громадського транспорту анонсували у Києві: маршрути

100-річний ювілей. Микола Береславський готував акт самоспалення, протестуючи проти русифікації

У Пентагоні розповіли, коли відбудеться наступне засідання «Рамштайну»

18 Травня

Як Україна протистоїть ВІЛ

Ажіотаж в Україні: громадянам пояснили, що потрібно робити

Зеленський закликав до раціонального енергоспоживання на тлі підготовки до опалювального сезону

Україна та союзники мають «однакові цінності», але часто «різні погляди» на закінчення війни

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ