Новини У світі

Пташиний пляж у перлині біля моря: як пенсіонер з Одеси творить щоденно красу

Пташиний пляж у перлині біля моря: як пенсіонер з Одеси творить щоденно красу

Для багатьох українців, починаючи з 2014 року перлина біля моря, тобто місто Одеса, стало улюбленим місцем відпочинку, адже Крим тимчасово (підкреслюємо, що тимчасово) належить поки країні-агресору.

      Особливо 2023 рік, а точніше серпень місяць, був активним щодо відпочиваючих з різних куточків України. Море чисте, аромат морської води, пляжі, відпочинок, веселощі, безтурботність, що ще можна побажати! Одеса приязне та чудове місто, в яке хочеться повертатись ще раз і ще раз. Одесити люблять своє місто, плекають його та оберігають по можливості. Хочемо розповісти читачам NW про одне цікаве місце, яке не залишить вас байдужими.

     Біля  Ланжерону на пляжі «Відрада», біля відомого жовтого каменю (або як жартують діти – біля скали), розташований пташиний пляж. Цей пляж являє собою кам’яну споруду із жолобками, по яких тече вода із дренажних вод. Н а перший погляд здається, що сама природа це зробила, але винуватець (звісно ж у позитивному сенсі) корінний одесит Володимир, який не називає свого прізвища журналістам, багато  хто з одеситів теж не знають його прізвища.

     Одесит Володимир, який є пенсіонером  створив цю нову природничу, краєвидну пам’ятку, облагорожує та займається вже двадцять років.  Усі власні гроші  Володимир витрачає на благоустрій пташиного пляжу (нагадаємо, що він пенсіонер). Кожен ранок приходить до моря, навіть не дивлячись на погоду та яка пора року надворі. Туристи та одесити постійно бачать як він котить на тачці декілька кам’яних брил, и це не дивлячись на його поважний вік. Крім кам’яних брил привозить і величезні гранітні валуни, гладкі камінці та лавові плити. З усього цього приладдя Володимир спорудив кам’янний ландшафт з крихітними річеньками всередині. Вода надходить до них із дренажної системи і проходить по жолобкам, а потім потрапляє у море.

     Також тут розташовані декілька лавок, щоб можна було сидіти і спостерігати за усією красою, адже територія прикрашена живими квітами.  Звісно ж тут заборонено палити, випивати та викидати сміття. На жаль багато хто з батьків не слідкують за своєю малечею попиваючи пиво чи коктейлі, а дітлахи розкидають каміння, роблять безлад та відлякують птахів, хоча саме для птахів цей невеличкий пляж і створено в першу чергу. Хочеться ще раз нагадати батькам дивитись за своїми дітьми та не забувати про виховання та манери.

     Якщо хтось має бажання допомогти хоч трішки фінансово, то там стоїть коробка-бляшанка для пожертв, для підтримання благоустрою пташиного пляжу.  Не дивлячись на те, що настає шторм і весь пляж  розмивається морською водою, пенсіонер Володимир приходить і щоразу його відновлює. Не один раз журналісти намагались розговорити одесита-ентузіаста, але той  навідріз відмовляється давати хоч якісь коментарі, навіть одеситам важко його розговорити.  Хоч він не дружелюбний та немає товариського настрою (як написав один блогер), все ж таки він робить свою справу з душею і вважає, що про нього не треба писати, а краще би зробили щось хороше замість балачок (один з його небагатьох коментарів). Також пенсіонер-одесит наголосив, що цей пляж все ж таки для птахів, а не для людей.

      До облаштування цього краєзнавчого місця тут був «собачий пляж», де завжди була купа сміття, гранітні валуни, водорості, а тепер тут краса. Це дійсно ентузіазм, кохання та великі почуття до моря та до Одеси зі сторони пенсіонера Володимира. Бажаємо йому міцного здоров’я та довгих літ життя. А українців просимо бути вдячними, добрими, не байдужими та ввічливими.


2 Травня

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

Президент звільнив очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Чому не можна прасувати постільну білизну, чим це може бути небезпечно

Стало відомо, де у Києві сьогодні будуть продуктові ярмарки

Уряд працює над обмеженням супутникової зйомки території України – Міноборони

1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС та церемонія нагородження незалежної будівельної премії “ТВОРЕЦЬ РОКУ” 

Пільговий тариф на електроенергію для населення: скільки коштує світло у травні

у Словаччині надали захист соратнику Медведчука

Остін закликає країни, які мають Patriot, передавати їх Україні

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ