Новини Спорт

Шалений вечір українського боксу у Польщі

Шалений вечір українського боксу у Польщі

26 серпня у Польщі у місті Вроцлав відбувся вечір боксу, основними спортсменами були українці. Звісно ж «родзинкою» був поєдинок Усик-Дюбуа але  на розігріві було багато цікавих поєдинків. Дуже приємно, що вечір боксу був у країні, яка так нас підтримує та допомагає!

      Спочатку вечір почався не дуже вдало, так як наш боксер Дмитро Митрофанов, який боксує у середній вазі, програв вже у другому раунді своєму супернику британцю Хамза Ширазу (явно коріння не британське). Дмитро значно поступався супернику своїм зростом, адже високий зріст це ще і великий розмах рук, що відіграє ключову роль для боксера на професійному рингу. Наприклад наша гордість Віталій Кличко завжди мав перевагу над своїми суперниками завдяки не тільки чудовій боксерській техніці, а і високий зріст вкупі з великим розмахом рук . Якби наш українець не намагався проривати дистанцію але за неповні два раунди Митрофанов тричі побував у нокдауні. Нажаль саме для цього боксера вечір боксу був невдалим.

      А от другий наш боксер, який виступає у легкій вазі Ярослав Харциз, учасник Олімпійських Ігор 2020 року, показав зовсім іншу «гру», точніше бій. Хоча для справжніх фанатів боксу, цей вид спорту нагадує гру, а комусь реаліті-шоу. Суперником українця був Конраду Чайковскі, який є поляком (що очевидно із прізвища). Ярослав із самого початку показав міць та силу,  поляк весь час отримував бокові удари, декілька разів був вже у стадії падіння. На відміну від нашого боксера Чайковскі не показав високий рівень майстерності справжнього боксу. Але показав витривалість. Поєдинок тривав чотири раунди, перемога українця  одноголосним рішенням судів. 

       Наступним був вже багатьом відомий Денис Берінчик, який виступає у легкій вазі.  Суперником нашого спортсмена був Ентоні Йігіт, який прибув зі Швеції. У цьому поєдинку було два фаворити, обидва боксери показали чудовий бій, кожен намагався вирвати перемогу у свого суперника. Бій був захопливий але перемога одноголосним рішенням судів  на користь Берінчика.

       Ну що ж, а тепер саме цікаве- поєдинок Усик-Дюбуа! Звісно ж нам усім (тобто українцям та фанатам Олександра Усика) хотілось побачити поєдинок між циганською королевою, вибачте циганським королем Тайсоном Ф’юрі але британець тільки балакає на сторінках соціальних мереж, кепкуючи над нашим богатирем, а контракт так і не підпише. Олександру набагато цікавіше було би провести поєдинок з Ф’юрі, адже у разі перемоги можна було би забрати чемпіонські пояси.

     Але сидіти без діла Усику не можна, адже треба захищати пояси, тому цей вечір боксу ми спостерігали як наш богатир боксував проти іншого британця Даніеля Дюбуа (з  африканським корінням, жодного расизму). Британець весь час у соціальних мережах наголошував, що порве, знешкодить, розламає Усика але казати це не мішки ворочити, потрібні активні дії та хороший професійний бокс. 

       Перші чотири раунди Усик показував майстерність, вправні удари, витривалу роботу на ногах, тобто показував вищий клас але у «рубку» не вступав, адже Олександр каже, що проти нокаутів, краще для нього виграти по очках. Але у 5-му раунді Дюбуа показав брудний бокс, а саме – вдарив Усика нижче «ватерлінії», тобто у низ живота (чоловіки відразу зрозуміють про що йде мова).

Олександр декілька хвилин пролежав на рингу, чекаючи поки мине біль, а рефері періодично підходив і скоріш за все казав, що будемо чекати (погано було чути слова рефері, тому лише здогадки).

      Саме цей удар у зону «фаберже» розізлив Олександра і він перейшов на активні дії, показуючи силу та активність точних ударів, які попадали саме в ціль. Наприкінці 8-го раунду Дюбуа впав у нокдаун, його врятував лише гонг. Але в наступному раунді наш боксер все ж таки добив британця, знову відправивши його у нокаут. Таким чином Усик зберіг наші нерви, адже ще три чемпіонські раунди нам не довелось дивитись.

      Ми безперечно радіємо перемозі нашого богатиря, що в котре довів свою непереможність. Цілий рік ми очікували хорошого, чудового боксу і нарешті побачили, адже останній поєдинок Олександр провів рік тому у Саудівській Аравій, перемігши у реванші Ентоні Джошуа.

Дякуємо Усику за перемогу, радісні відчуття, позитив та віру у нашу перемогу  над окупантами. Слава Україні та нашим боксерам!!!


27 Квітня

Стало відомо скільки об’єктів на Київщині змогли відбудувати після обстрілів

Україна і «китайська Європа». Чого очікувати від візиту очільника Китаю?

Ташева прочитала лист кримського політв’язня Нарімана Джеляла у його день народження

в Держдепартаменті передбачають «швидкі зміни» на фронті

Уряд Данії погодив додаткові 590 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році

Де зустрітися з друзями: ТОП-5 барів Києва з найсмачнішими коктейлями

«Українець свідомого вибору». Що зробило Казимира Малевича творцем сучасного мистецтва?

Уряд збільшив суму мікрогрантів для Харкова – Шмигаль

Остін оголосив про виділення США 6 мільярдів доларів безпекової допомоги Україні

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot та готує до відправки танки Leopard – Міноборони

26 Квітня

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо

У Києві висадять спеціальні рослини та траву, яку не потрібно буде косити

Законодавство України не має інструментів для примусового повернення чоловіків з-за кордону – Фріс

з якою метою і як це може вплинути на війну Росії проти України

Міноборони Естонії заявляє про передачу Україні двох патрульних катерів

Міністра Сольського звільнили з-під варти – Мінагропрод

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ