Новини Спорт У світі

Спекотний вечір в країні шейхів, боксерські поєдинки в Ер-Ріяді

Спекотний вечір в країні шейхів, боксерські поєдинки в Ер-Ріяді

Britain's Anthony Joshua (R) competes with Sweden's Otto Wallin during their heavyweight boxing match at the Kingdom Arena in Riyadh on December 23, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP) (Photo by FAYEZ NURELDINE/AFP via Getty Images)


Саудівська Аравія, а точніше шейхи, останні роки все більше і більше намагаються зробити свою країну ареною для відомого спорту, такого як бокс та футбол. Шукали воду, а знайшли нафту, ось завдяки чому такий сплеск та цікавість до проведення спортивних заходів. Звісно нічого поганого в цьому немає, хоча спортсмени-європейці зізнаються, що клімат Саудівської Аравії важко витримати, адже потрібно тренуватися, особливо боксерам.  Але так як гроші (не просто гроші, а великі гроші) полюбляють майже усі спортсмени, то вони із задоволенням приймають запрошення саудівських шейхів, передає NW.

      Фани боксу та футболу вже давно відмітили для себе, що спорт з кожним роком перетворюється на звичайну комерцію, такі собі фінансові операції з цінними паперами. Все менше і менше залишається справжніх спортсменів із душею та пристрастю і коханням до спорту та все більше спортсменів, яких цікавить тільки сума гонорару та рахунок у банку. 

      Інвестори-саудівці вигороджують значний розвиток спортивних заходів та підвищення елітності місцевих футбольних клубів тим, що це підвищить туристичний розвиток їхньої країни, але всієї правди звісно ж ніхто не скаже. Але якби там не було ,прихильність до улюблених спортсменів не зменшується (хіба що повага дещо втрачається).

      Останній раз великий вечір боксу в Ер Ріяді проходив наприкінці жовтня, коли циганська принцеса (тобто британець Тайсон Ф’юрі) ганебно провів свій поєдинок і переміг на думку експертів по очках, тільки тому що він Тайсон Ф’юрі (кумедно звучить). З таким би Ф’юрі наш Олександр Усик з легкістю би впорався, можливо навіть достроково. Нагадаємо, що в лютому 2024 року нарешті відбудеться поєдинок між нашим богатирем Усиком та британцем Ф’юрі.

     23 грудня напередодні Святвечора, Ер-Ріяд на цей раз зібрав велику кількість зірок боксу. Серед них Ентоні Джошуа, Деонтей Вайлдер, Філіп Хргович, Дмитро Бівол (представник країни-окупанта), Отто Валлін, Джозеф Паркер, Даніель Дюбуа, Арсланбек Махмудов та інші (менш зіркові).

      Вечір боксу виявився незадоволеним для багатьох глядачів, так як під час останнього найважливішого поєдинку (який затягнувся до другої ночі) пропав звук з офіційної трансляції, платформи-каналу Dazn, А люди до іншого відома заплатили гроші за платний огляд.  Але не тільки проблеми зі звуком зробили вечір боксу в Ер-Ріяді не ідеальним. Мова йде про боксерів, які розчарували своїх фанів.

       Головним поєдинком був бій між британцем Ентоні Джошуа (два рази програвшим Усику) та шведом Отто Валліним. Фаворитом звісно ж був Ентоні Джошуа (логічно). Джошуа був зіркою усього боксерського вечора, не дивлячись на велику кількість зіркових боксерів, які виходили того вечора на ринг. Поєдинок Джошуа-Валлін раптово закінчився, глядачі на жаль не побачили справжнього Ейджея. Суперник британця після раунду вже не вийшов знову на ринг. Спочатку навіть було незрозуміло, що ж сталося та що коїться. А потім бачимо обличчя задоволеного містера Джошуа. Останній захопливий поєдинок був у британця в минулому році з Олександром Усиком, більше нічого подібного останній рік у британця не було.

      Друге місце за значимістю зайняв поєдинок між американцем Деонтеєм Вайлдером та новозеландцем Джозефом Паркером. Бій вийшов не таким, який очікувався. Так як експерти та букмекери (і звісно ж фани) давали перемогу нокаутом від Вайлдера. Але не сталося так як гадалося. Американець розчарував геть усіх, це був зовсім не той Деонтей якого зазвичай звикли бачити. Весь поєдинок він був другим номером у рингу не було таких сильних ударів, це і дало перемогу новозеландцю по очках. Паркер не був фаворитом до виходу на ринг і як жартували американці, що з новозеландця буде американський біфштекс, але перемогу у Ер-Ріяді зміг таки виграти. Паркер погодився на поєдинок, щоб підняти себе у рейтинзі, стати нарешті цікавим для усіх та звісно ж, заробити гроші на нову яхту та оновити автопарк. Вайлдер показав жахливий та слабкий бій, йому повинно бути соромно за такий виступ, адже від нього очікували перемоги нокаутом, а не поразки від боксера, який виходив на ринг за гроші і вибирав значно слабших суперників та падав у нокаут від Джо Джойса. Вайлдер ще хоче поєдинку з нашим Олександром Усиком! Хай навіть не мріє про це, Сашко вибирає гідних суперників.

      Також розкажемо про інші поєдинки.  10-раундовий поєдинок між колишнім суперником Усика Даніелем Дюбуа, який весь час каже, що українець вкрав у нього перемогу (не вміють британю гідно сприймати поразку) проти американця Джаррелла Міллера. Два темношкірих боксера (ні я в кому разі тут немає расизму) показали гідний бій, було на що подивитись справжнє протистояння, як кажуть фанати боксу «м’ясорубка».  Дійсно поєєдинки «м’ясорубки», коли суперники не жаліють одне одного, а показують боротьбу, де не має місця програвшому.  Американець не дотягнув якісь секунди до кінця закінчення 10-го раунду. Хоча один російський коментатор єхидно вважав, що бій потрібно було закінчувати ще у першому раунді і це не бокс а типу вистава (кожному своє).

     Дмитро Бівол, який представляє Киргизтан (республіка у складі рф) розчарував як своїх фанатів, так і букмекерів, оскільки багато людей вважали фаворитом саме російського боксера і говорили про його легку перемогу. Але суперник виявився міцним горішком, британець Ліндон Артур (Артур в даному випадку прізвище, а не ім’я) та давав гідну відсічю Бівол був боксером минулого 2022 року, але в цьому році він у зовсім іншій формі (звісно ж гіршій). Фани-рашисти були незадоволені своїм боксером, всі боксерські форуми були заполонені лайкою та нецензурними словами у бік Бівола. Перемога по очках дісталась росіянину (який має як корейські ,  так і молдавські корені). 

     Представник Хорватії Філіп Хргович, який до речі дуже хоче бій з Усиком, вийшов проти австралійця Марка де Морі. Нічого цікавого глядачі не побачили, так як Хргович вже у першому раунді здобув дострокову перемогу, так як суперник два рази падав у нокаут і тренер викинув рушник на підлогу ринга (коли тренер під час бою кидає рушник у ринг – це означає, що його підопічний не в змозі продовжувати бій). До речі хорватець використовував удари по потилиці, які заборонені та штрафуються рефері, де в чому є і вина австралійця, адже він повертався спиною до суперника. Деякі експерти назвали просто «мішком», що дійсно скидається на правду, але чого не зробиш заради грошей. А Хргович повинен підбирати для себе дійсно якісних суперників, інакше до зіркових боксерів йому буде важко дібратися, чемпіонських поясів не отримати, якщо думати тільки про гроші від шейхів.


28 Квітня

Міноборони Австралії анонсує пакет допомоги Україні на 100 мільйонів доларів

Зеленський звільнив голову Броварської РДА, якого затримали через аварію

Атака Росії була спрямована в тому числі на газові об’єкти, які забезпечують постачання до ЄС – Зеленський

Забудьте про нашатир: простий спосіб помити вікна без розводів

У Києві чоловік впав у величезну яму: знадобилась допомога рятувальників

Фіно-угри – пасинки держави російської. Як Москва асимілює корінні народи на теренах РФ?

Лубінець звинуватив Міжнародну федерацію Червоного Хреста в «підіграванні російській агресії»

27 Квітня

Стало відомо скільки об’єктів на Київщині змогли відбудувати після обстрілів

Україна і «китайська Європа». Чого очікувати від візиту очільника Китаю?

Ташева прочитала лист кримського політв’язня Нарімана Джеляла у його день народження

в Держдепартаменті передбачають «швидкі зміни» на фронті

Уряд Данії погодив додаткові 590 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році

Де зустрітися з друзями: ТОП-5 барів Києва з найсмачнішими коктейлями

«Українець свідомого вибору». Що зробило Казимира Малевича творцем сучасного мистецтва?

Уряд збільшив суму мікрогрантів для Харкова – Шмигаль

Остін оголосив про виділення США 6 мільярдів доларів безпекової допомоги Україні

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ