Економіка Новини

Створити QR-код для оплати: як, навіщо і скільки це коштує

Створити QR-код для оплати: як, навіщо і скільки це коштує

ПриватБанк пропонує кілька різновидів еквайрингу, і серед них за зручністю виділяється QR-код. Його головна особливість полягає у відсутності додаткового обладнання та простоті підключення. Створити QR-для оплати і використовувати його для прийому платежів можна безкоштовно. Таке платіжне рішення буде актуальним для власників мікро- та середнього бізнесу.

Вигідна оплата через QR-код

Якщо підключена оплата через QR код, це вигідно і для власників бізнесу, і для клієнтів. Такий еквайринг має кілька вагомих переваг:

  • швидке підключення та налаштування;
  • не потрібне додаткове обладнання;
  • просте проведення платежу;
  • зниження завантаженості співробітників;
  • зменшення паперового документообігу;
  • можливість підключення NFC-мітки або чат-боту.

Такий спосіб оплати буде актуальним для власників різного бізнесу. У кав’ярнях і ресторанах за допомогою QR-коду можна прискорити оплату, у майстернях і спортзалах — зменшити завантаженість співробітників, а в навчальних або державних закладах спростити отримання послуги.

Еквайринг у форматі QR-коду універсальний — його можна розмістити в будь-якому місці і з легкістю відстежувати всі транзакції. Зручність оцінять і клієнти: необхідно лише просканувати QR-код — і вся інформація за транзакцією відобразиться автоматично. Чек про успішну оплату надсилається в електронному форматі: на email або в одному з месенджерів.

Підключення еквайрингу від ПриватБанку

Щоб створити QR-для оплати, слід подати коротку заявку. Така можливість є на офіційному сайті ПриватБанку та в мобільному додатку Приват24. У заявці вказується мінімум даних:

  • ПІБ;
  • номер телефону;
  • email;
  • назва магазину;
  • вид діяльності магазину.

Додатково обирається рахунок або вказуються його реквізити для зарахування коштів. Після заповнення заявки можна вибрати формат плаката з QR-кодом. Він буде надісланий на вказану електронну адресу, і далі його необхідно лише роздрукувати. Встановлювати QR-код рекомендується на видному місці торгової точки — це полегшить оплату для клієнтів.

Посилити вигоду від підключення еквайрингу у форматі QR-коду можна під’єднанням його до онлайн-сервісу «Каса». Це дасть змогу зробити бізнес на 100% прозорим і полегшить фіскалізацію чеків — усі дані автоматично передаються до податкової служби, додатково звертатися до співробітників не потрібно.

За допомогою сервісу можна відстежувати інформацію щодо платежів через зручний онлайн-кабінет і коригувати наповнення каталогу товарів/послуг, вказані ціни та знижки, баланс рахунку. Підключення програмного PPO, як і QR-коду для оплати, не передбачає щомісячної абонплати.

Комісія за оплату QR-кодом

Обслуговування еквайрингу у форматі QR-коду від ПриватБанку безкоштовне. Це пов’язано з відсутністю спеціального обладнання. Щоб QR-код повноцінно працював, потрібно лише оформити його підключення та вказати усю необхідну інформацію про торгову точку.

Попри відсутність абонплати, варто враховувати наявність комісії. Її розмір фіксований — 1,3% від кожної транзакції. Стягується комісія автоматично, незалежно від типу картки: дебетова чи кредитна. Оплата QR-кодом підтримує виключно картки ПриватБанку — ті, які доступні в додатку Приват24.

QR-код — це оптимальне платіжне рішення, якщо потрібно спростити приймання платежів і зробити його більш зручним для клієнтів. Власники бізнесу додатково зазначають такі переваги еквайрингу: відсутність абонплати, фіксована комісія, легкість підключення і налаштування.


1 Травня

ЗСУ розширюють вогневий контроль на лівоборежжі Херсонщини: чому ці плацдарми важливі

Армія РФ готується до подальших наступальних дій і потрібно зірвати російський наступ – Олександр Левченко

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС та церемонія нагородження незалежної будівельної премії “ТВОРЕЦЬ РОКУ” 

Пільговий тариф на електроенергію для населення: скільки коштує світло у травні

у Словаччині надали захист соратнику Медведчука

Остін закликає країни, які мають Patriot, передавати їх Україні

Верховна Рада частково відновлює доступ журналістів до засідань

Зміни у ПДР: що потрібно робити водіям з 1 травня

«Наше покликання – допомогти своїм». Діаспора в Греції підтримує біженців і армію

Україна не повідомляла про нові відступи від Конвенції про права людини

Міністри країн G7 домовилися зменшувати залежність від Росії в атомній енергетиці

Стануть дуже токсичними: 4 продукти, які в жодному разі не можна прибирати в холодильник

Куди піти у Києві: найцікавіші події травня

Єрмак обговорив звільнення військовополонених із представником Ватикану

30 Квітня

У Києві психіатр заробляв на ухилянтах: подробиці

Уламки літака «Мрія» стали основою для благодійної колекції прикрас

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ