Свіжі ціни на овочі та фрукти в Україні: аналіз ринку

В Україні спостерігається стабільність цін у сегменті фруктів і ягід, за винятком полуниці, яка подорожчала. При цьому, ціни на ранню овочеву продукцію демонструють тенденцію до зниження, хоча торішній буряк продовжує дорожчати.
Про це розповідає NewsWeek
Тенденції на ринку овочів
Згідно з даними аналітиків, ціни на овочі зросли з 22-32 до 30-33 гривень за кілограм. Водночас, рання морква, яка минулого тижня продавалася по 55-60 грн/кг, знизилася в ціні до 60-70 грн/кг.
Слід зазначити, що зниження попиту вплинуло на ціни помідорів, які тепер становлять 55-90 гривень за кілограм, у порівнянні з попередніми 60-105 гривнями. Подешевшали також огірки – з 50-75 до 25-70 грн/кг, а солодкий перець з 120-125 до 115-120 грн/кг.
Ціни на цвітну капусту і зелень
Ціни на цвітну капусту підвищилися з 60-70 до 80-90 грн/кг, тоді як у зв’язку зі зниженням пропозиції редиски, продавці підвищили ціни з 20-25 до 25-30 гривень за кілограм. Кабачки також показали зростання цін – з 50-60 до 63-73 грн/кг.
У сегменті зелені, кріп подорожчав зі 120-160 до 150-180 гривень, а спаржа з 200-350 до 350-450 грн/кг. Ціни в сегменті фруктів і ягід залишилися на рівні попереднього періоду, за винятком полуниці, ринкова вартість якої зросла з 180-230 до 215-245 гривень за кілограм через зниження обсягів продажу, викликане похолоданням.
«Ціни на ягоди значно зросли, що пов’язано із зниженням пропозиції в умовах похолодання».