Новини Суспільство Технології

Синтез зброї: ЗРК «Бук» та С300 стрілятимуть «по новому»

Синтез зброї: ЗРК «Бук» та С300 стрілятимуть «по новому»

Минулого тижня у Вашингтоні відбулася конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition за участю представників державних, приватних підприємств української оборонки та американських виробників ОВТ. Сьогодні надважливо — забезпечити Сили оборони України сучасною зброєю широкої номенклатури та критично необхідними боєприпасами в потрібній кількості. Один зі шляхів реалізації цього завдання — залучення американської військової промисловості та оборонно орієнтованого бізнесу для модернізації та виробничої активізації вітчизняних підприємств ОПК, масштабування виробництва. У цьому контексті конференція оборонних індустрій мала особливе значення. З яким кейсом домовленостей повернулась українська делегація із США, кореспондент АрміяInform запитав у заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка.

Є домовленості про спільне виробництво боєприпасів калібру 105 мм та 155 мм в Україні

— За результатами обговорення критичних потреб наших військових у боєприпасах, озброєнні й військовій техніці та шляхів вирішення проблем забезпечення нашого війська у Вашингтоні між сторонами було підписано кілька документів про співпрацю. Зокрема Україна й США підписали меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними. Досягнуто твердих домовленостей про створення спільних підприємств для виробництва конче необхідної продукції для обороноздатності нашої держави. Зокрема підприємств з виробництва боєприпасів. Потужний розвиток військової індустрії на території України, освоєння сучасних виробничих технологій критично важливо для нас, — розповів Іван Гаврилюк.

За його словами, йдеться про розвиток спільного виробництва боєприпасів калібру 105 мм та 155 мм.

Американську техніку та озброєння ремонтуватимуть в Україні

Заступник Міністра оборони також повідомив, що під час конференції оборонних індустрій досягнуто домовленостей і про спільне виробництво на території України запасних частин до озброєння та техніки, яку ми отримуємо від США. Згодом уже непотрібно буде вивозити пошкоджену чи зламану військову техніку на ремонт до європейських країн, лагодитимуть техніку й озброєння американського виробництва згодом в Україні.

— Окремою темою обговорення під час конференція оборонних індустрій було питання посилення системи ППО України. Один з варіантів —  модернізація ЗРК «Бук», С-300 під ракети іноземного виробництва, — розповів заступник Міністра оборони Іван Гаврилюк.

Конкретні найменування ракет та їхніх ТТХ посадовець не назвав. Додав лише, що це дуже реалістичні плани (модернізація наших ЗРК під ракету іноземного виробництва. — Авт).

Наші літаки модернізують під нове озброєння

Також у Вашингтоні представники Міноборони України обговорювали зі своїми колегами постачання нашому війську боєприпасів, безпілотних, роботизованих  систем, засобів РЕБ, модернізацію літаків ЗСУ.  Заступник Міністра оборони не розповів деталі модернізації літаків, припускаємо, що йдеться про встановлення спецобладнання для застосування ракет іноземного виробництва.

Насамкінець заступник Міністра оборони України сказав, що українська делегація у Вашингтоні була сфокусована також донести нашим партнерам, що українська оборонна промисловість витримала удар, попри війну працює, ба більше, наростила виробництво окремих видів ОВТ. «Сподіваюсь, ми переконали іноземних колег,  що фінансові, технологічні інвестиції в Україну, з огляду на виклики та загрози, — це критично важливо. Потужний український ОПК — це питання не лише національної безпеки України, а і європейської», —  переконаний Іван Гаврилюк.


19 Травня

Форум Investman виходить на міжнародний рівень

як відбудовують Миколаївщину під час війни?

Зеленський закликав Польщу спільно протидіяти атакам Росії на газову інфраструктуру на заході України

МЗС РФ оголосило британського військового аташе персоною нон ґрата

«Це не наступ, це захист» – Зеленський щодо обмеження використовувати західну зброю для ударів по Росії

Тривалі відключення світла анонсували на Київщині: електропостачання не буде до 12 годин

Україна та Словенія підпишуть двосторонню безпекову угоду – Зеленський

Україна «має цифри» щодо чоловіків, які виїхали за кордон та не повернулися

Як запобігти появі зморшок у зоні декольте: 3 головні поради

Зміни в роботі громадського транспорту анонсували у Києві: маршрути

100-річний ювілей. Микола Береславський готував акт самоспалення, протестуючи проти русифікації

У Пентагоні розповіли, коли відбудеться наступне засідання «Рамштайну»

18 Травня

Як Україна протистоїть ВІЛ

Ажіотаж в Україні: громадянам пояснили, що потрібно робити

Зеленський закликав до раціонального енергоспоживання на тлі підготовки до опалювального сезону

Україна та союзники мають «однакові цінності», але часто «різні погляди» на закінчення війни

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ