Новини Суспільство

ТРО Медіа фіксує кожен злочин російських окупаційних військ в Україні

ТРО Медіа фіксує кожен злочин російських окупаційних військ в Україні

Сили територіальної оборони ЗСУ це наймолодший і один із найчисельніших родів військ у Збройних Силах України. Переважна більшість його бійців – це колишні цивільні, що 24 лютого пішли добровольцями захищати свої сім’ї та міста від російської фашистської агресії.

З початком війни росії проти України до лав ТрО ЗСУ разом із людьми військового фаху – танкістами, артилеристами, ракетниками і саперами до війська прийшли журналісти і оператори, актори і режисери, які вбачали свій громадянський обов’язок в тому, щоб щодня розповідати Україні та світові про війну в нашій країні.

«Саме з цих фахівців почалось формування спеціального і унікального підрозділу Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил ТрО ЗСУ – ТРО Медіа. Його кістяк складали режисер Ахтем Сеітаблаєв, актори Олексій Трітенко, Сергій Коршиков, Олесь Каціон, Дмитро Оцупок, журналісти Георгій Спасокукоцький, Іван Абрамов, до яких згодом долучилося багато інших фахівців».

23_10_05_ТРО_Медіа_02_Команда

Про це в коментарі порталу Prompolitinform розповідає начальник Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил ТрО ЗСУ полковник Олексій Дмитрашківський, який і був автором ідеї створення ТРО Медіа.

За час своєї служби військовослужбовці ТРО Медіа відзняли тисячі сюжетів та десятки тисяч світлин, які фіксують кожен злочин російських окупаційних військ в Україні і кадри героїчного спротиву українського народу та Сил оборони України. До прикладу скажу, що лише за липень 2023 року фахівцями підрозділу було відзнято і змонтовано більше 120 сюжетів з передової.

23_10_05_ТРО_Медіа_03_Георгій_Спасокукоцький
23_10_05_ТРО_Медіа_04_Зйомка_на_передку

Для історії зазначу, що перша згадка про цей підрозділ з’явилась в ЗМІ та соцмережах 5 грудня 2022 року, хоча й до цього часу вже велась робота окремими групами за своїми напрямками.

В мистецькому арсеналі ТРО Медіа проєкти різного калібру: художні стрічки і документальні фільми, телевізійні репортажі та фото з «нуля», освітні проєкти, благодійні  заходи у партнерстві з волонтерами.

Широкому загалу найбільш відомі художній фільм «Мирний-21» режисера Ахтема Сеітаблаєва та документальна стрічка «По той бік миру» про злочини та звірства російських військ у Бучі, Бородянці і Гостомелі.

– Основною метою фільму було засвідчити всьому світові воєнні злочини, що відбувалися під час окупації на території Бучанського району Київської області, та показати наслідки, що приніс із собою «русскій мір» на українську землю, – говорить режисер фільму полковник Олексій Дмитрашківський.

Фільм було перекладено англійською, болгарською, чеською та словацькою мовами. В США ця стрічка лише за перші декілька днів набрала у соціальній мережі понад 600 тисяч переглядів.

Окрім історичного та емоційного аспекту фільм має і важливу юридичну складову. Документування подій та свідчень очевидців, зібрані під час знімання цього фільму передані комісії, яка збирає докази російської агресії в Україні і будуть долучені у доказову базу і направлені до Міжнародного військового трибуналу.

Крім цієї стрічки менше ніж за рік ТРО Медіа створили цикл документальних фільмів «Готові до спротиву» про формування 114-ї, 107-ї та 105-ї бригад ТРО ЗСУ.

Відома ТРО Медіа ще й власними фотовиставками, організацією роботи на передовій іноземних журналістів, програмами для міжнародної аудиторії, зокрема такими як UKRAINE/INSIDE, UKRAINE IN THE KNOW, а також аналітично інформаційними програмами, одну з яких веде відомий політолог Олександр Мусієнко.

Втім, перш за все ТРО Медіа це оперативна і перевірена інформація з передової, збір якої забезпечують мобільні знімальні групи на основних напрямках ліній бойового зіткнення.

Фото: ТРО Медіа

Prompolitinform


4 Травня

Путін розшукує Зеленського і Порошенка. Видається смішно – Арсеній Яценюк

Масштабні зміни в роботі громадського транспорту анонсували в Києві

Брінк про удари американською зброєю по території Росії

Повернули лише 3-ох, одного – мертвим. Два роки в полоні військові оркестри: що з ними відбувається?

Україна вже отримала перші партії озброєння з нового пакета від США

Посол США розповіла про цілі пакету допомоги від Вашингтона на 61 мільярд доларів

У Київській області провели рейди: що контролюють (ФОТО)

Традиційні писанки й авторські виставки. Переселенка з Донеччини творить, долаючи трагедію війни

Шойгу, ймовірно, намагається стримати внутрішні очікування напередодні наступу РФ

Брінк розповіла, як США контролюють різні види допомоги Україні

Секрет рекордного врожаю кабачків: видаліть квіти з куща на самому початку

Великдень-2024: привітання у віршах, прозі та листівках

США обговорюють із G7 надання Україні допомоги за рахунок прибутків від активів Росії

3 Травня

Обвинувальний акт на депутатів Київської міської ради передали до суду: що сталося (ФОТО)

експосадовцю СБУ Наумову повідомили про підозру в незаконному збагаченні

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і відновлення пошкоджених ударами РФ енергооб’єктів

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ