Ціни на м’ясо в Україні: підвищення вартості свинини та яловичини

В Україні спостерігається зростання цін на м’ясо, причому найбільше підвищення вартості демонструє свинина. За даними фахівців Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), протягом останнього місяця ціни на м’ясо зросли, а вартість яловичини сягнула 317 грн за кілограм, що на 6% більше, ніж раніше.
Про це розповідає NewsWeek
Зокрема, свинячий ошийок подорожчав на 20% за останній місяць, а в річному вимірі зростання ціни склало 39%, тепер його вартість становить 330 грн за кілограм. “Найближчим часом істотного зниження цін на свинину не очікується”, – зазначають фахівці УКАБ.
Експерти також вказують, що станом на початок квітня поголів’я свиней в Україні скоротилося до 4,6 млн, що на 11% менше, ніж у аналогічний період 2024 року.
Водночас зростає й вартість яловичини: середня ціна на гуляш з яловичини за місяць підвищилась на 6%, а у річному обчисленні вона зросла на 14%. Крім того, ціни на куряче філе зросли на 5%, тоді як середня ціна курячих тушок залишилася стабільною, а ціни на курячі стегна знизилися на 4%.