Новини Спорт

Туман зник перед грою, огляд матчу «Динамо» – «Дніпро 1»

Туман зник перед грою, огляд матчу «Динамо» – «Дніпро 1»

22 жовтня у місті Києві, на стадіоні імені Валерія Лобановського (стадіону футбольної команди «Динамо»), відбувся футбольний матч між киянами «Динамо» та їхніми гостями «Дніпро 1». Два дні столиця України була оповита туманом (погода наче у Лондоні), небо було повністю сірим та відчувалась постійна волога. Але за годину до початку матчу, раптово погода змінилась: сіре небо змінилось на блакитне, сірі хмари стали блакитними, туман розсіявся і виглянуло сонечко (звучить навіть дещо романтично). Погода наче домовилась з футболістами, адже під час туману грати не так вже і легко із за поганої видимості та й волога дає про себе знати. Таким чином погода стала чудовою, а жовті листя на деревах, якими оповитий стадіон зовні, лише додавали красивої картинки. 

     Нажаль футбольні заходи проходять поки без футбольних фанів (тобто ультрас) на трибунах, глядачі змушені спостерігати за улюбленою грою по телевізору (канал 2+2 транслював прямий ефір) та в Інтернеті. Звісно футболісти поки не чують викрики фанатів, слова підтримки чи навпаки критики (особливо зі словами нецензурної лексики), але поки не закінчиться війна, немає можливості футбольним фанам дивитись матчі наживо.

     Фаворитами матчу були звісно ж гравці «Динамо», адже це найвідоміша українська команда, яка має довгу історію, тим паче Валерій Лобановський ( в честь якого був названий стадіон), так багато чого зробив для українського футболу, був чудовим гравцем і одним з найкращих тренерів України. Команда гостей «Дніпро 1» можливо не були такими фаворитами, але завітали у Київ з великим бажанням перемогти киян – і їм це вдалося, адже матч закінчився з рахунком 0:1 на користь гостей. 

     Початок матчу почався з гімну України у виконанні співака Олександра Пономарьова (хоч і в записі, а не наживо), а потім з хвилиною мовчання на честь наших захисників Збройних Сил України.  Єдиний та важливий гол матчу був забитий на 12 хвилині гравцем «Дніпра 1» під номером 9 Олексієм Гуцуляком. На 31 хвилині був гострий момент: відбувся спір із судею, якою довелося скористуватись відеопомічником арбітра, тобто VAR, це технологія, яка дає можливість дозволяти головному арбітру ухвалювати рішення в спірних моментах матчу завдяки допомозі відеоповторам.  У першому таймі було додано 4 хвилини компенсованого часу. 

       Другий тайм почався із заміни гравців як «Динамо» так і «Дніпро 1». Також одна заміна відбулась в команді гостей, із за травми одного з футболістів «Дніпра 1». 

     Більше за все здається, що головною заслугою перемоги гостей був голкіпер Євгеній Волинець, так як він за всю гру неодноразово рятував свою команду надійно захищаючи свої ворота та постійно ловлячи м’яч. Складалося таке відчуття, що майже вся гра проходила на території поля «Дніпра 1», кияни весь час наімагались забивати, але без результату, голкіпер Волинець надійно проводив свою роботу.

     Динамівці після закінчення матчу були без настрою і навіть не давали коментарів, на відміну від капітана команди «Дніпра 1». Воно і зрозуміло – кому ж подобається програвати, тим паче на своїй території!

     Одна із зірок «Динамо» Андрій Ярмоленко нажаль наразі змушений пересуватись на милицях і поки не може грати, але  прийшов на гру, щоб підтримати своїх колег по команді. Не беремося судити, але можливо «Динамо» вкотре програє саме тому що у команді немає тимчасово Андрія. 

     Наступний кияни проведуть проти «Шахтаря», можна навіть сказати «класична» гра, адже це давнє протистояння! Побачимо як пройде ця гра, але в будь якому випадку велика подяка нашим футболістам за чудову гру, хоч трохи українці змогли відволіктись від проблем та на півтори години перейти в іншу реальність та поспостерігати за спортом номер один у світі і повболівати за улюблену команду. Слава Україні!


6 Травня

Тарифи на ЖКП зростуть: несприятливий прогноз НБУ

Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом Росії – МЗС

перейменування на Херсонщині. Чому це на часі?

Кулеба на форумі оборонних індустрій закликав Європу до переходу на економіку «воєнного часу»

Росія анонсує навчання із застосування тактичної ядерної зброї

У Києві проводять масштабні перевірки у будинках

Перша назва Нововоронцовки та що ховається на дні Каховського водосховища

ЗСУ відбили 36 атак Росії на Бахмутському напрямку – Генштаб

До суду передали справу заступника директора столичного компідприємства: що він скоїв

«Україна, а не Малоросія». Чому Архип Куїнджі – саме український художник?

Зеленський призначив голову Хмельницької ОДА

5 Травня

У Києві вночі підпалили автомобіль (ФОТО)

Україна перед «новим етапом» війни з Росією – Зеленський

«Кожен із нас повинен допомагати війську». Намісник Києво-Печерської лаври про Великдень і війну з Росією

Зеленський назвав питання, які обговорять на Глобальному саміті миру

USAID анонсувало пакет допомоги аграрному сектору України на 60 мільйонів доларів

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ