Актуально Країна Новини Події Суспільство

Як «експерти» коментували позбавлення Зеленським вищих військових звань СБУшників Наумова і Криворучка

Як «експерти» коментували позбавлення Зеленським вищих військових звань СБУшників Наумова і Криворучка

Політолог Микола Давидюк / Фото із відкритих джерел


Напочатку квітня колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун та політолог Микола Давидюк в ефірах «Новое время» виступили експертами з питань очищення СБУ від рудиментів та зрадників.

31 березня Володимир Зеленський позбавив генеральських звань колишніх начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова та вже начальника управління СБУ в Херсонській області Сергія Криворучка.

Коментуючи своє рішення, Президент України відзначив, що усі офіцери, які зрадили Батьківщину, які порушують військову присягу, дану на вірність українському народові щодо захисту держави, її свободи та незалежності, неодмінного будуть позбавлені вищих військових звань.

Вже 3 квітня в ефірі радіо «Новое время» вийшло дві передачі, присвячені «зрадникам» з СБУ, в яких кожен окремо брали участь Віктор Ягун та Микола Давидюк.

Передусім, тема зазначених передач стосувалася рішення Президента України про позбавлення військових звань Наумова та Криворучка.

Зокрема, Віктор Ягун, коментуючи наведену ситуацію, розповідав про власне бачення проведення реформування СБУ, яке так і не було реалізоване на практиці, та про корупційні «ідеали» співробітників української спецслужби, які в умовах восьмирічної війни з Росією виконують невластиві завдання.

При цьому, пан Ягун, володіючи інформацією про таку ситуацію, жодного слова не сказав про власні «здобутки» щодо вирішення озвученої ним проблеми. Хоча посада заступника голови СБУ цілком дозволяла хоча б розпочати відповідний процес.

Але це й не дивно, оскільки Ягун належить до команди Наливайченка – групи спеціалістів з демагогії. Він, свого часу, як і його безпосередній керівник Наливайченко, багато розповідали в ЗМІ про свої мрії щодо майбутнього української спецслужби, займаючись самопіаром і окозамилюванням.

Якщо Ягун служив в СБУ та має певне уявлення про її роботу, то політолог Микола Давидюк, який був позаштатним помічником Ігоря Попова, депутата від партії епатажного Ляшка, взагалі стороння людина у цьому контексті. Він озвучив загальні тези, з претензією на експертний висновок щодо проблеми зрадництва в рядах спецслужби.

Такого характеру необачні заяви та висновки, на жаль, формують у суспільства досить негативний образ зі співробітників СБУ. Співробітників, які в режимі 24/7 виконують свої завдання із захисту держави.

Звісно, що в рядах СБУ не всі є патріотами та відданими своїй справі. Але спецслужба поступово змінюється і очищується в умовах перманентних загроз з боку Росії.

Та й на даний час, незважаючи на присутність антиукраїнських елементів в рядах СБУ, українська спецслужба продовжує у повному обсязі виконувати свої завдання, забезпечуючи повернення до мирного життя наших міст, позбавляючи ворога жодного шансу на тріумф.


23 Квітня

У Києві нетверезий водій BMW врізався у дуб та дивом залишився живим (ФОТО)

Кулеба прокоментував обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном

російську літературу завозять, українську забороняють. Яку історію викладають в окупації?

Європарламент погодив безмитну торгівлю з Україною з новими умовами, що мають захистити фермерів ЄС

Сунак у розмові з Зеленським підтвердив «непохитну підтримку» України і «найбільшу» партію військової допомоги

На Київщині посадовець за хабар продав високоякісну деревину по зниженим цінам

Юрій Андрухович про критерії для «хороших росіян», «поразку агресора» та нову книгу

Уряд Британії анонсує 500 млн фунтів підтримки і «найбільшу» партію військової допомоги Україні

як зв’язатися з «Ощадбанком» та Пенсійним фондом

конгресмени США пояснили затримку з ухваленням допомоги

На Хрещатику обмежуватимуть рух транспорту: як надовго перекриють дорогу

Український філософ Василь Довгович. Що знаємо про нього?

Зеленський каже, що домовився з Байденом про постачання ATACMS

22 Квітня

Україні потрібна насамперед дефіцитна зброя, яка може змінити баланс сил на фронті – Олександр Левченко

Українських учнів навчатимуть прав дитини згідно з Європейською соціальною хартією

У Києві підлітки жорстоко побили однокласника: подробиці

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ