Актуально Думка Країна Новини Події

Загальні втрати росіян становлять близько 900 тисяч військовослужбовців – Олександр Левченко

Загальні втрати росіян становлять близько 900 тисяч військовослужбовців – Олександр Левченко

Олександр Левченко, історик, дипломат, посол України в Хорватії та БіГ (2010-2017 рр.):

У день Росії, який відзначається від проголошення державного суверенітету Росією в 1990 році, президент РФ Володимир Путін заявив, що він шокований атаками України на цивільні об’єкти. «Я не можу зрозуміти, чому ворог обстрілює житлові квартали. З якою метою? Вони атакують об’єкти явно гуманітарного характеру. Це не має ніякої військової мети». Оскільки російський диктатор був трохи напідпитку, а фактично це був його двійник, то увесь цивілізований світ був вражений тим, що псевдо Путін не пам’ятав, що російська армія протягом п’ятнадцяти з половиною місяців руйнує повсякденно українську цивільну інфраструктуру та вбиває мирних громадян України. Один із трьох двійників Путіна завжди з’являється на заходах, де багато запрошених осіб і президенту РФ потрібно бути в центрі людності.

Це завжди вірна ознака того, що прийшла підробка Путіна, оскільки оригінал боїться опинитися поруч навіть з перевіреними людьми, якщо вони близько і їх більше двох. Героїчний оригінал боїться можливості замаху на його життя чи отримання чужих мікробів. Але його двійники іноді говорять таку нісенітницю, що це не може не дратувати Кремль і ФСБ, які маніпулюють двійниками і російським суспільством, яке вимушене дивитися і слухати псевдо-Путіних.

Щодо Дмитра Медвєдєва, то він не заслужив навіть на одну власну підробку, але при цьому він говорить такі ж нісенітниці, що йому і не варто когось у Кремлі дратувати, ніби у нього вистачає непідготовлених двійників. Випивши кілька чарок алкоголю, Дмитро ляпне щось таке, що ніхто з кремлівської еліти ніколи не наважився б сказати, тому очільник Кремля змушує Медведєва, щоб той у своєму п’яному божевіллі видавав якусь нову порцію погроз на адресу України або усього світу. Нещодавно цей п’яниця заявив, що головна площа Києва носитиме назву Росія, як натяк на те, що російська армія нібито захопить українську столицю. Проте Медведєв лише подав ідею українцям назвати одну з центральних площ присвячених Росії, а точніше Перемозі над Росією.

Українська армія повільно, але впевнено переходить у контрнаступ. Двійник Путіна на урочистих заходах заговорив про українські втрати, які нібито в десять разів перевищують російські. При цьому міністр оборони РФ Шойгу навіть оприлюднює цифри українських втрат тринадцять до одного. Це як кожні дві російські кулі вбивають трьох українських військових. Тільки псевдо Путін і переляканий Шойгу забувають, що втрати російської армії на українському полі бою вже перевищили 217 тисяч вбитих, а це ще мінімум 700 тисяч поранених.

Таким чином, загальні втрати росіян становлять близько 900 тисяч військовослужбовців. Є 314 знищених російських бойових літаків і більше 300 гелікоптерів, 3950 танків, 7660 бойових броньованих машин і бронетранспортерів, 3800 одиниць артилерії, понад 600 систем залпового вогню. Це не мало, але псевдо Путін і вічно п’яний Медведєв про це мовчать. У день Росії їм якось було соромно озвучувати такі цифри. У Кремлі вже офіційно заявили про зупинення українського контрнаступу, який фактично зараз лише на рівні випробовування оборонних позицій російської армії. Навіть у цих боях уже звільнено з десяток тимчасово окупованих українських сіл. Таким чином визначаються місця, де російська лінія оборони має проблеми. Остаточний розвиток подій побачимо трохи пізніше. Може, до того часу Медвєдєв трохи протверезіє, і на зміну одному псевдо Путіну прийде інший, який буде говорити ще якусь дурницю. У будь-якому випадку незабаром настане момент істини, який таки чекає на Росію.

Ще один двійник Путіна вискочив із кущів перед російськими військовими репортерами, де знову ніс нісенітниці свого оригіналу, що Україну начебто створив Ленін у 1922 році, тому це історичні російські території. Оскільки історичні російські території це болота, що оточують Москву та Петербург, а Київ старший за Москву на 750 років та Петербург на 1250 років, українська сторона дивиться на це кремлівське наукове нещастя-псевдо відкриття, не реагуючи. Двійник Путіна заявив на зустрічі з журналістами, що в Україні має бути створена санітарна зона. Власне, Київ уже зробив пропозицію західним союзникам, щоб після перемоги над Москвою вздовж українського кордону на території Росії було створено санітарну зону, де РФ буде заборонено мати важке озброєння, щоб у Кремля не було б спокуси використовувати ці райони для обстрілу українських населених пунктів вздовж російського кордону ракетами та артилерією. Це буде якраз одна із гарантій безпеки Києва у післявоєнний період.

Але що чекає Москву після закінчення війни в Україні? Можливо, Росія розвалиться на багато суб’єктів міжнародного права, як це було в 1918 році, коли на місці розваленої Російської імперії було створено 37 держав. Не виключено, що ці суб’єкти не будуть по-дружньому ставитися один до одного. Так у тій же розваленій Російській імперії в 1918 р. розпочалася громадянська війна. Можливо, деякі російські території повернуться до своїх історичних джерел. Ще 160 років тому величезна територія від озера Байкал до Тихого океану належала Китаю. Оскільки Кремль постійно базікає про важливість історичних фактів, то Пекін напевно чекає свого шансу повернути цю територію, якою він володів тисячі років. Не виключено, що острови в Тихому океані, захоплені у Японії, після 80 років користування Росією, будуть повернуті їхньому історичному власнику, тобто Токіо. 83 роки тому Москва вкрала у Гельсінкі третину території Фінляндії. Не виключено, що місцеве населення Карелії, яка нині є суб’єктом РФ, вимагатиме референдуму про повернення до своєї батьківщини. Україна може поставити питання про повернення Росією третини нинішньої Брянської області, вкраденої у Києва в 1919 році і третини Ростовської області, яку Москва прихопила в 1926 році.

Це лише деякі послання невігласам з Кремля, щоб вони трохи подумали, коли вискакують із так званими історичними фактами. Захоплення чужої території є злочином, за який треба відповідати. Оригінальний Путін і завжди напідпитку Медведєв – давно стали потенційними клієнтами міжнародного суду зі злочинів війни в Україні. Тепер до цього списку можна додати двох двійників, які зіграли роль Путіна. Це вам не театр і за кожне публічне слово і виступ тут треба відповідати.


20 Травня

260 тисяч чоловіків оновили дані – у Міноборони розповіли про оновлення в застосунку «Резерв+»

3 найпростіші способи, які тобі допоможуть розігнати метаболізм і худнути швидше

Зеленський щодо ситуації на фронті

Посадових осіб КП “Київтеплоенерго” планують перевірити: у КМДА заявили про тиск

Чергове засідання «Рамштайну» відбудеться 20 травня

19 Травня

Форум Investman виходить на міжнародний рівень

як відбудовують Миколаївщину під час війни?

Зеленський закликав Польщу спільно протидіяти атакам Росії на газову інфраструктуру на заході України

МЗС РФ оголосило британського військового аташе персоною нон ґрата

«Це не наступ, це захист» – Зеленський щодо обмеження використовувати західну зброю для ударів по Росії

Тривалі відключення світла анонсували на Київщині: електропостачання не буде до 12 годин

Україна та Словенія підпишуть двосторонню безпекову угоду – Зеленський

Україна «має цифри» щодо чоловіків, які виїхали за кордон та не повернулися

Як запобігти появі зморшок у зоні декольте: 3 головні поради

Зміни в роботі громадського транспорту анонсували у Києві: маршрути

100-річний ювілей. Микола Береславський готував акт самоспалення, протестуючи проти русифікації

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ