Актуально Думка Новини Події Політика У світі

Захід зараз має об’єднатися проти новоствореної «осі зла» – Олександр Левченко

Захід зараз має об’єднатися проти новоствореної «осі зла» – Олександр Левченко

Олександр Левченко, історик, дипломат, посол України в Хорватії та БіГ (2010-2017 рр.):

Після успішного застосування американських ракет ATACMS, які нанесли значні втрати росіянам їх літакам та гелікоптерам, що базувалися на аеродромах в Луганську та Бердянську, Володимир Путін заявив, що це просто тільки трохи відсуне в часі агонію України. На наступний день, у відповідь кремлівському диктатору, українські вояки знищили майже 1400 військових РФ, 55 російських танків, 120 бронетранспортерів та бойових броньованих машин та 30 одиниць артилерії. І це тільки за один день. Український контрнаступ продовжує руйнувати оборону російських окупантів: Збройні сили України просуваються на багатьох напрямках вглиб позицій супротивника. ЗСУ просунулися до залізничної лінії на північ від Кліщіївки в Донецькій області і звільнили чергове село на лівобережній частині Херсонської області. Українські війська ведуть успішні наступальні дії на трьох напрямках: Херсонському, Запорізькому, Донецькому. Зокрема, захисники України звільнили село Пойма Херсонської області – цей населений пункт знаходиться на відстані всього 6 км від Антонівського моста через Дніпро. Також, ЗСУ просунулися приблизно на 1 км в напрямку н.п. Вербове: після його звільнення українська армія посилить плацдарм для наступу на Токмак.

Поблизу Авдіївки ЗСУ відбивають постійні атаки ворога, які почалися
10 жовтня. Окупанти не змогли здобути жодної стратегічної висоти навколо цього населеного пункту. Тут величезні втрати ворога в бронетехніці та живій силі. Українська армія просунулася в напрямку залізниці, яка лежить над схід від Кліщіївки в Донецькій області. ЗСУ утримують вогневий контроль над трасою «Бахмут-Горлівка». Підрозділи російських військ починають відходити на схід. Контроль над стратегічними висотами біля Кліщіївки дозволяє українським військам створити плацдарм для наступу на Бахмут.

Українська армія здатна звільнити всі окуповані росіянами території України: все що для цього потрібно, це своєчасні поставки західної зброї. Якщо США збільшать стабільні постачання ракет ATACMS, а в українському небі з’являться американські винищувачі F-16, то звільнення тимчасово окупованих українських територій дуже прискориться і ворог просто вимушений буде тікати до себе додому на московські болота та сибірські ліси. Знищення російської армії в Україні стане внеском в досягнення тривалого миру і збереження територіальної цілісності Європи, як і упередження початку великої війни між НАТО і РФ. Розуміючи неминучість поразки Росії в конвенційній загарбницькій війні проти України, Москва нервує та намагається шантажувати Київ та увесь світ ядерною зброєю. Ядерний шантаж з боку Кремля досяг найвищої позначки з часів після закінчення Карибської кризи. Держдума РФ відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань на тлі підготовки візиту Путіна до КНДР, де він шукатиме допомоги у північно-корейського диктатора. Депутати Державної думи РФ в другому та третьому читаннях прийняли такий законопроект.

Для підготовки цього візиту Путіна, у Пхеньян відправився російський міністр закордонних справ С.Лавров. Поїздка Лаврова до Північної Кореї відбулася через місяць після візиту Кім Чен Ина до Росії. Після зустрічі Кім Чен Ина з Путіним, США та країни Заходу стали фіксувати початок постачання різної зброї та боєприпасів з КНДР до РФ. Зокрема, комерційні супутникові знімки демонструють кораблі, які здійснюють морські рейси з КНДР до російських прибережних портів. Резолюції РБ ООН забороняють будь-яке військове співробітництво з КНДР. У свій час їх підтримала і Росія, яка наразі шукає зброю для війни з Україною у незаконний спосіб. Виглядає це як відчайдушний крок Кремля, щоб запобігти повного воєнного краху. Окрім того, Росія формує анти західну коаліцію, яка може трансформуватися у «вісь зла» сучасності. Є всі підстави стверджувати, що військове співробітництво РФ з Іраном та КНДР загрожує дестабілізацією регіону Східної Європи, Близького Сходу та Азійсько-Тихоокеанського регіону відповідно. Росія своїми діями здатна створити прецедент застосування ядерної зброї: у такому випадку подальший розвиток подій стає непрогнозованим та неконтрольованим. Путін намагається повернути людство в часи біполярного протистояння Радянського Союзу та США. Стає просто очевидним, що Захід зараз має об’єднатися проти новоствореної «осі зла», для того щоб захистити свою територіальну цілісність та забезпечити безпеку своїх громадян сьогодні та у майбутньому.


20 Травня

У Київській області поширюється небезпечне захворювання

Уряд повідомляє про розширення критеріїв для бронювання працівників ОПК від мобілізації

Прем’єр Хорватії у розмові із Зеленським підтвердив участь у Саміті миру

Влада України залишається законною та легітимною – Олександр Левченко

Смертельна ДТП у Києві: загинула дитина (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Українські традиції судноплавства Дніпром і Чорним морем

В чем разница между темным и светлым пивом

260 тисяч чоловіків оновили дані – у Міноборони розповіли про оновлення в застосунку «Резерв+»

3 найпростіші способи, які тобі допоможуть розігнати метаболізм і худнути швидше

Зеленський щодо ситуації на фронті

Посадових осіб КП “Київтеплоенерго” планують перевірити: у КМДА заявили про тиск

Чергове засідання «Рамштайну» відбудеться 20 травня

19 Травня

Форум Investman виходить на міжнародний рівень

як відбудовують Миколаївщину під час війни?

Зеленський закликав Польщу спільно протидіяти атакам Росії на газову інфраструктуру на заході України

МЗС РФ оголосило британського військового аташе персоною нон ґрата

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ