Новини Спорт У фокусі

Блискуча перемога Олександра Усика над британцем Ентоні Джошуа

Блискуча перемога Олександра Усика над британцем Ентоні Джошуа

Вночі з 20 на 21 серпня у Саудівській Аравії пройшов бій між українцем Олександром Усиком та британцем Ентоні Джошуа.  Це був бій-реванш, у вересні 2021 року пан Усик вже перемагав британця, і вдруге він показав – хто справжній чемпіон світу.  До реваншу Джошуа почав готуватися ще у жовтні минулого року, а Усик з кінця березня. Олександр Олександрович не хотів покидати Україну, але все ж таки поїхав готуватися до бою, так як за умовами контракту був передбачений обов’язковий реванш, передає NW

Цього разу Олександр Усик був в образі українського козака: вишиванка, червоні шаровари, вуса та козацький чуб. Тобто уособлював облік справжнього козака. Українські козаки завжди були символом волі, сили, розуму та перемоги. Саме це необхідно наразі нашій країні.

Перед початком бою Усик виглядав зібраним та зосередженим, а Джошуа навпаки показував знервованість та нетерплячість. Під час гімну британець не стояв на місці, а ходив по рингу, а наш українець співав гімн, стоячи спокійно на одному місці. Це показувало які емоції відчувають  суперники перед боротьбою. 

Бій проходив напружено, хоча багато іноземних боксерів та експертів, що Джошуа гарно підготувався і буде «рубати» Олександра, чи як висловлювалися фанати країни-окупанта , що з Усика зроблять «котлету по-київські». На щастя цього не сталося, британцю не вдалося, як би він не намагався показувати свою силу та швидкість. У Джошуа була перевага у зрості, вазі та довжині рук. Звісно набагато легше наносити удари зверху вниз, а не знизу вверх. 

Але не майже річне тренування, фізичні переваги, відомі промоутери не допомогли британцю перемогти українця.  Як би Ентоні Джошуа не вів себе як джентльмен, у бою він вів себе моментами дещо не професійно та непорядно, так як декілька разів влучав Олександру удари нижче поясу (як казав наш коментатор, удари нижче ватерлінії).  

https://www.youtube.com/watch?v=eiQEYhnSMTo

Навіть «брудні удари» не допомогли подолати нашого козака, пояси знову поїдуть назад в Україну, а не у Британію, як гадала команда Джошуа та його прихильники. Але можна віддати шану Ентоні Джошуа, коли він після закінчення бою взяв разом з Усиком наш український прапор у руки. Цим він показав, що поважає Україну і звісно ж Олександра. Перед боєм багато відомих боксерів висловились, що на цей раз Джошуа повинен перемогти, тому приємно знати, що всі вони спіймали облизня. Перемога за нами, за Україну. Олександр Олександрович після оголошення результатів так і сказав, що йому допомагав Бог, і що перемогу присвячено для українців, ЗСУ та нашої держави. І хоч перемога була представлена розділеним рішенням судів, все одно більшість була за нашим козаком. 


27 Квітня

Стало відомо скільки об’єктів на Київщині змогли відбудувати після обстрілів

Україна і «китайська Європа». Чого очікувати від візиту очільника Китаю?

Ташева прочитала лист кримського політв’язня Нарімана Джеляла у його день народження

в Держдепартаменті передбачають «швидкі зміни» на фронті

Уряд Данії погодив додаткові 590 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році

Де зустрітися з друзями: ТОП-5 барів Києва з найсмачнішими коктейлями

«Українець свідомого вибору». Що зробило Казимира Малевича творцем сучасного мистецтва?

Уряд збільшив суму мікрогрантів для Харкова – Шмигаль

Остін оголосив про виділення США 6 мільярдів доларів безпекової допомоги Україні

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot та готує до відправки танки Leopard – Міноборони

26 Квітня

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо

У Києві висадять спеціальні рослини та траву, яку не потрібно буде косити

Законодавство України не має інструментів для примусового повернення чоловіків з-за кордону – Фріс

з якою метою і як це може вплинути на війну Росії проти України

Міноборони Естонії заявляє про передачу Україні двох патрульних катерів

Міністра Сольського звільнили з-під варти – Мінагропрод

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ