LifeStyle Культура Новини Спорт

Підбірка хороших та цікавих фільмів про спорт

Підбірка хороших та цікавих фільмів про спорт

CLINT EASTWOOD as Frankie and HILARY SWANK as Maggie in Warner Bros. Pictures’ drama “Million Dollar Baby.” The Malpaso production also stars Morgan Freeman. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.


Перегляд художнього фільму дає змогу відчути глядачу захопливі емоції, переживання за головних героїв, роздуми та логічні розгадки. Але все це можливо відчути, коли актори грають на вищому рівні, повністю перевтілюються у своїх персонажів. У глядача повинна виникати думка «вірю».  Дитяче сприйняття побаченого, може накласти особливий відбиток у його пізнанні, і навіть вплинути на подальше життя. Мова йде про фільми, в яких головні герої грають спортсменів а в сюжеті лідирує тема спорту. Багато дітей після перегляду кінофільму мають бажання зайнятись спортом і попросити батьків записати їх у необхідну секцію чи гурток. 

     Серед багатьох кіностудій саме Голівуд у своєму прокаті має багато чудових фільмів, які пов’язані зі спортом та життям спортсменів. Презентуємо читачам NW підбірку цікаваих і хороших фільмів для перегляду, які пов’язані саме зі спортом.

Бокс :

 «Алі» (2001)

     Фільм «Алі» з Вілом Смітом у головній ролі, показує життя відомого, одного з найкращих боксерів світу Мухамеда Алі. Фільм наче веде кожного глядача через шлях, який довелося пройти чудовому і непередбаченому боксеру. Актор Віл Сміт надзвичайно перевтілився у цю роль, дивлячись на нього можна відчути атмосферу епохи Мухамеда Алі, для тих, хто цей період не застав. Фільм надихає як хлопців йти і займатись боксом, щоб стати таким же сильним і популярним як Алі.

«Крихітка на мільйон» (2004)

     Цей фільм з Гіларі Свонк у головній ролі, надихає не хлопців, а дівчат піти у зал, знайти хорошого, досвідченого тренера і добитись успіху в «чоловічому» виді спорту. Так як головна героїня за сюжетом жінка за тридцять, яка незважаючи на вік, мріє стати чемпіонкою та стати багатою, щоб покинути роботу офіціантки і перестати брати недоїдки зі столу. Воля до перемоги, самовпевненість, наглість і хороший тренер – зробили свою роботу, хоча ця історія закінчується ,нажаль трагічно. Але фільм показує, що жінки ні в чому не поступаються чоловікам.

«Роккі» (1976)

     Культовий фільм про бокс зі Сільвестором Сталонне у головній герої.  Фільм поклав початок медіафраншизі, на теперішній час продовжують знімати фільми, в якому фігурує незабутній Роккі Бальбоа. Фільм показує життя боксера-любителя, якому доводиться жити у скруті і мати кримінальну репутацію, але головний герой користується можливістю і виходить на ринг, щоб замінити травмованого боксера і блискуче себе показати. Цей фільм показує глядачам, що життя може змінитися у будь-який момент, головне не випускати можливості, багато над собою працювати і вірити у світле майбутнє.

Американський футбол:

«Дублери» (2000)

      Комедія з нотками драми з Кіану Рівзом у головній ролі, яка знята за мотивами страйку футболістів у 80-х роках минулого століття. Професійні футболісти були показані у фільмі розпещеними та жадібними до грошей хлопцями, які відмовлялись  виходити на поле, бо комусь потрібна нова «Ферарі» і все у такому ж стилі. Щоб викрутись з цієї ситуації керівництвом було вирішено запросити звичайних чоловіків, які непрофесійно у вільний час займаються спортом, але без вдалих результатів. Вчорашнім невідомим робітникам вдається привернути до себе увагу, прихильність фанатів та знайти кохання, а все тому що вони дуже непередбачувані та мають велику мету. Фільм показує, що являє собою американський футбол, які виникають складнощі, як грати краще та отримати винагороду.

Серфінг:

«На гребені хвилі» (1991)

     Культовий фільм, початок кар’єри Кіану Рівза у кіно. Хоча цей фільм має не спортивну , а кримінальну тематику, його можна додати до скарбнички улюблених спортивних фільмів. Головною прикрасою фільму (звісно крім Кіану Рівза) є океан та серфінг. У фільмі так яскраво і гарно було показано заняття серфінгом, що багато глядачів в усьому світі вирішили провести наступну відпустку десь біля океану і навчитись стояти на дошці. Головного героя  за сюжетом вчила дівчина, яка професійно займалась серфінгом, як стояти на дошці, ловити хвилю, чітко тримати темп, не дивно, чому у багатьох людей виникло таке бажання, адже уроки були показані якраз у фільмі.

Бойові мистецтва:

«Обладунки бога» (1986)

     Цей фільм можна переглядати безліч разів із незрівняним Джекі Чаном у головній ролі. Звісно фільмів з Джекі Чаном, де він активно показує своє бойове мистецтво дуже багато, але саме цей фільм досі залишається цікавим для глядачів різного віку.  Незрівняний актор демонструє у фільмі вправляння у кунг-фу. Нажаль зйомки у цьому фільмі привели до важкої травми, після падіння з гілки  актор впав з висоти і вдарився головою об скелю, Джекі Чану зробили складну, довготривалу операцію на голові, яка для актора і досі має важкі наслідки. Але якби там не було, глядачі у фільмі не бачать цього, а спостерігають за вправними рухами талановитого актора. Іноді здається, що Джекі Чан вміє літати, такий же він вправний! 

«Майстер тай-цзи» (2013)

     Ще один спортивний фільм з Кіану Рівзом але вже не  у головній ролі. Тай-цзи не вважається бойовим мистецтвом, це більше гімнастика. Головний герой є молодим і дуже перспективним майстром тай-цзи і вирішує повернути свою кар’єру в інше русло і піти у підпільний бійцівський клуб. Головного героя не сприймають всерйоз, а весь час наголошують6 що це просто гімнастика6 а не бойове мистецтво. Але головний герой показав на що він здатен, тай-цзи показав як справжнє бойове мистецтво, яке може привести до складних, неочікуваних наслідків.  Фільм вчить глядачів, що необхідно вірити у себе, своє вміння, але вміти вчасно зупинитися.

Гольф:

«Щасливчик Гілмор» (1996)

     Гольф як відомо є спортом для багатих людей, багато відомих спортсменів займаються гольфом у вільний час6 щоб змінити спортзал на свіже повітря і відчути себе багатієм. У такому виді спорту як гольф не дуже багато прихильників, але багатьом людям все одно цікаво дізнатися, що ж він являє собою. У цьому фільмі чітко наголошується, що «гольф це великі гроші», головному герою доводиться покинути свою мрію про хокей та перейти до «лугового» виду спорту, який він так ненавидить, але жага заробити гроші бере верх над власною гордістю. Ця спортивна комедія вчить, що якщо серйозно взятись за якусь справу і не опускати руки, то неодмінно переможеш, і можливо, навіть полюбиш те, що ще недавно так не подобалось.

Футбол:

«Вона-чоловік» (2006)

     Американська комедія для школярів з гендерним підтекстом, адже головній героїні, яка блискуче грає у футбол та має хороші показники, нажаль, жіноча футбольна команда немає продовження на шкільному турнірі. Тренер категорично проти дівчат у своїй команді і головній героїні доводиться перевтілюватися у свого брата, щоб мати змогу зіграти у шкільному турнірі. Фільм також для дівчат, але і хлопці можуть знайти для себе цікаві моменти. Фільм навчає тому як  це погано, коли існує гендерна нерівність, що такого не повинно бути, кожен має право здійснити свою мрію, особливо, якщо для цього є талант і хист.

«Викрутаси» (2011)

     Комедія з Мілою Йовович у головній ролі, підходить для перегляду  як для дітей, так і для дорослих. З одного боку показана підлість, майже усіх героїв, а з іншого, що якщо настане прозріння, то перемога буде неминучою. Шкільний вчитель, який не є фізруком чи тренером за освітою, набирає наспіх дітей сиріт з вулиці, щоб якнайскоріше ця команда програла і він зможе поїхати на своє весілля, адже тренерську роботу його змусили на себе взяти. Але шкільний вчитель не відразу зрозумів, шо у сиріт-безхатченків з’явилась мета стати переможцями і відомими футболістами’6 щоб їхні батьки пожалкували, що колись їх покинули. Фільм вчить глядачів, що кожен має право на шанс і на помилку, йдучи через усілякі негаразди до перемоги через велику мету є запорукою успіху та виконання бажань.


3 Травня

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і відновлення пошкоджених ударами РФ енергооб’єктів

Кремль назвав «небезпечними» останні заяви Макрона і Камерона про війну в Україні

Озброєного наркодилера затримали в Києві: яке покарання йому загрожує (ФОТО)

«Оперативність важлива» – Зеленський про оголошені партнерами пакети допомоги Україні

У ГУР повідомили, коли можуть розпочатися «змістовні переговори» про мир із Росією

Киян та мешканців області закликають не відвідувати завтра деякі парки: причини

Камерон вважає, що Україна може завдавати ударів по території Росії британською зброєю

2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ