Колаген та їжа: на що слід звернути увагу при пошуку краси
Важливо зрозуміти, що колаген із їжі дробиться на амінокислоти. Так що вживання продуктів, багатих колагеном, не призводить до підвищення його рівня в організмі, передає KURAZH.
Максимум, на що можна розраховувати — це отримання додаткового будівельного матеріалу, що теж непогано!
Колаген з їжі
Але неможливо вказати, куди мають спрямуватися отримані нами амінокислоти. Наприклад, якщо тілу не вистачає білка, то вони найімовірніше підуть на підтримання м’язів, ніж на синтез колагену в шкірі.
Тож немає жодної різниці, чи з’їла людина ложку гідролізованого колагену, желатину, чи погризла свинячий хрящик — у результаті вона отримає просто амінокислоти. А ось із них уже тіло за участю вітаміну С та інших речовин виробить наш, людський, ендогенний колаген.
Це єдиний спосіб!
Необхідно пам’ятати і знати, що сам колаген не є чудо-засобом для омолодження шкіри, судин або суглобів.
Він засвоюється людиною тільки під час приймання всередину. Нанесення його на шкіру в складі кремів, масок та іншого, не дає значущого ефекту.
Єдиний надійний спосіб довше зберегти шкіру пружною, судини — еластичними, а кістки — міцними — це дотримуватися здорового способу життя з регулярними фізичними навантаженнями та повноцінним харчуванням, яке містить білки й вітаміни.