LifeStyle

Салат Олів’є: п’ять помилок, про які ви не замислювались

Салат Олів’є: п’ять помилок, про які ви не замислювались

Відомий салат Олів’є – страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабусі, що вона і досі улюблена та популярна на нашому столі.

Як передає KURAZH, про це повідомляє prostoway.

Подробиці

Здавалося б, господині настільки часто приступають до приготування цієї страви, що мають давно засвоїти всі нюанси та хитрощі.

Однак іноді салат все одно виходить не зовсім таким, як хотілося б. Причому з кулінарною невдачею можуть зіткнутися як кухарі-аматори, так і професіонали.

Щоб цього не сталося, потрібно уникати кількох поширених помилок.

Надлишок майонезу

З цим ніжним білим соусом не варто переборщувати. Додавайте вміру цей інгредієнт, а особливо корисно приготувати до салату домашній майонез.

Якщо по смаку ви відчуваєте, що заправки не вистачає, краще додайте сметану.

Надлишок картоплі

У салаті не повинно бути багато картоплі. Кількість овочів, що використовуються в страві, повинна відповідати числу порцій.

Так, якщо олів’є планує з’їсти сім’я з чотирьох осіб, то треба взяти чотири картоплини.

Нестача яєць

Цей компонент робить страву набагато ніжнішою, не кажучи вже про покращені смакові якості.

Саме тому Олів’є з малою кількістю яєць виходить не дуже смачним.

Ковбаса як інгредієнт

Можливо, багато господинь вважають ковбасу важливим та незамінним компонентом салату.

Насправді як м’ясний інгредієнт краще використовувати курячі грудки, яловичину. Так вийде значно смачніше та корисніше, враховуючи що в покупній ковбасі, на жаль, багато консервантів, солі та спецій.

Використання консервованого горошку

Здавалося б, який ще горошок покласти в салат? Втім, відповідь проста: використовувати бажано бобові, що продаються в пакетиках.

Іншими словами, для олів’є підійде виключно заморожений горошок. Заморожений горошок потрібно розморозити, злити надлишок рідини та додати до салату. Він надасть аромату літньої свіжості та значно покращить смакові якості салату.


14 Липня

На Трухановому острові виявили сміттєзвалище небезпечних відходів (ФОТО)

Зеленський хоче зібрати глав областей після повернення із США

Шмигаль розповів, коли покращиться ситуація в енергетиці

світові лідери реагують на стрілянину по Трампу

КМДА розробляє платформу для підтримки експорту: тендер на шість мільйонів гривень

Україна готується підписати безпекові угоди з Чехією, Словенією та Ірландією – Зеленський

5 наймодніших ідей педикюру на липень 2024

«Де-факто ми вже інтегруємося у структури НАТО» – Мережко

Оплатити проїзд по-новому можна в деяких столичних автобусах: перелік

«Ми досі сповідуємо звичай скіфський» – таємниці української історії з Братом Капрановим

До Міжнародного реєстру збитків уже подано понад 4,5 тисячі заяв – ОП

13 Липня

Стало відомо, скільки коштів потрібно на відновлення обладнання в “Охматдиті”

«До блекаутів готові». Як на Херсонщині та Запоріжжі готуються до зими?

говорили про кібербезпеку і розмінування

«Наступний етап – членство в НАТО» – Жовква про результати саміту у Вашингтоні

президент Чехії повідомив, що до кінця літа Україна отримає 50 000 артилерійських боєприпасів

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ