LifeStyle

Салат Олів’є: п’ять помилок, про які ви не замислювались


Відомий салат Олів’є – страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабусі, що вона і досі улюблена та популярна на нашому столі.

Про це розповідає NewsWeek

Як передає KURAZH, про це повідомляє prostoway.

Подробиці

Здавалося б, господині настільки часто приступають до приготування цієї страви, що мають давно засвоїти всі нюанси та хитрощі.

Однак іноді салат все одно виходить не зовсім таким, як хотілося б. Причому з кулінарною невдачею можуть зіткнутися як кухарі-аматори, так і професіонали.

Щоб цього не сталося, потрібно уникати кількох поширених помилок.

Надлишок майонезу

З цим ніжним білим соусом не варто переборщувати. Додавайте вміру цей інгредієнт, а особливо корисно приготувати до салату домашній майонез.

Якщо по смаку ви відчуваєте, що заправки не вистачає, краще додайте сметану.

Надлишок картоплі

У салаті не повинно бути багато картоплі. Кількість овочів, що використовуються в страві, повинна відповідати числу порцій.

Так, якщо олів’є планує з’їсти сім’я з чотирьох осіб, то треба взяти чотири картоплини.

Нестача яєць

Цей компонент робить страву набагато ніжнішою, не кажучи вже про покращені смакові якості.

Саме тому Олів’є з малою кількістю яєць виходить не дуже смачним.

Ковбаса як інгредієнт

Можливо, багато господинь вважають ковбасу важливим та незамінним компонентом салату.

Насправді як м’ясний інгредієнт краще використовувати курячі грудки, яловичину. Так вийде значно смачніше та корисніше, враховуючи що в покупній ковбасі, на жаль, багато консервантів, солі та спецій.

Використання консервованого горошку

Здавалося б, який ще горошок покласти в салат? Втім, відповідь проста: використовувати бажано бобові, що продаються в пакетиках.

Іншими словами, для олів’є підійде виключно заморожений горошок. Заморожений горошок потрібно розморозити, злити надлишок рідини та додати до салату. Він надасть аромату літньої свіжості та значно покращить смакові якості салату.


9 Липня

Ціни на пальне в Україні: як змінилася вартість бензину та дизпального у липні

Тенісист Нікіта Білозерцев програв у 1/8 фіналу юніорського Вімблдону

Європарламент засудив воєнні злочини росії в Україні та закликав до відповідальності

У Європі за десять днів спеки померли понад 2300 людей: дослідження

У Києві майже на рік закриють пішохідний міст на Саперно-Слобідській: деталі та схема руху

Інфляція в Україні у червні 2025 року сповільнилась до 0,8% – Держстат

Росія завдала ракетного удару по Харківщині: постраждав місцевий житель

У Києві водія BMW, який вкусив поліцейського, затримали та передали до ТЦК

«Нова пошта» запустила послугу тимчасового зберігання посилок та вантажів

У Римі стартує Конференція з відновлення України за участю провідних лідерів ЄС

У Запоріжжі лікарі успішно видалили паразита Dirofilaria з ока жінки

ЄС розглядає створення окремого фонду обсягом 100 млрд євро для довгострокової допомоги Україні – Левченко

Дорожньо-транспортна пригода у Харкові за участі авто ДСНС: постраждали жінка і дитина

На Одещині викрито злочинну групу, що утримувала людей у трудовому рабстві

Естонія погрожує заблокувати санкції ЄС проти рф без зниження цінової стелі на нафту: подробиці

Папа Римський Лев XIV запропонував провести переговори між Україною та рф у Ватикані

БІЛЬШЕ НОВИН