LifeStyle

Як приготувати хрусткі вафельні трубочки з яйцями та без: рецепти

Як приготувати хрусткі вафельні трубочки з яйцями та без: рецепти

Хрумкі вафельні трубочки — смак, знайомий усім з дитинства, який забути неможливо. Часто господині скаржаться, що їм не вдається домогтися того, щоб трубочки залишалися хрусткими довгий час: незабаром вони стають м’якими. Секрет ідеальних трубочок простий — точне дотримання необхідних пропорцій продуктів.

Про це розповідає NewsWeek

Про це повідомляє KURAZH з посиланням на Фокус.

Вафельні трубочки

Складові:

  • Борошно — 1 склянка;
  • Маргарин — 200-205 г (1 пачка);
  • Яйця курячі (бажано великі) — 5-6 шт.;
  • Цукор — 180 г (приблизно склянку).

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром за допомогою міксера або вінчика, щоб вийшла однорідна пишна маса. Туди ж додати розтоплений і добре охолоджений маргарин або вершкове масло. Маргарин (або масло) повинні бути якісними та мати високу жирність.

Масу добре перемішати, а потім поступово приступати до додавання пшеничного борошна. Вводити його слід невеликими порціями, ретельно помішуючи. За бажання можна поекспериментувати і частково використовувати кукурудзяне або вівсяне борошно.

Щоб трубочки були ароматнішими, можна додати трохи ваніліну або лимонного соку.

Розігріту електровафельницю змастити олією один раз, більше не треба. Столову ложку тіста вилити в центр розігрітої поверхні та закрити вафельницю. Трохи притискаючи, тримати ручки кілька секунд. Це допоможе тісту набути бажаної форми. Ручки відпустити і випікати близько хвилини. Потім необхідно зняти її і відразу гарячою згорнути в трубочку або надати форму кульочка. Для цього можна використовувати спеціальні насадки, які йдуть у комплекті із сучасними електровафельницями.

За бажання в трубочки можна додати крем або варене згущене молоко.

Рецептів вафель існує безліч, але, враховуючи ціни на яйця, пропонуємо приготувати вафлі, для яких курячі яйця не знадобляться.

Хрусткі вафлі без яєць

Складові:

  • Вода — 1,5 ст.;
  • Олія кукурудзяна (можна соняшникова) — 80 мл;
  • Борошно — 450 г;
  • Цукровий пісок — 1 ст.;
  • Згущене молоко — 400 мл;
  • Куркума — щіпка;
  • Сіль — 0,5 ч. л;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик (10 г);
  • Сода харчова — 1 г.

Спосіб приготування:

Борошно просіяти і змішати з цукром, сіллю, ванільним цукром і куркумою. Потім до цієї суміші по черзі додати кукурудзяне масло, воду і згущене молоко, все дуже добре перемішати. Наприкінці додати гашену оцтом соду.

На розігріту і змащену олією вафельницю налити ложку тіста і щільно закрити її. Випікати 2-3 хвилини. Гарячі вафлі відразу ж скрутити в трубочки і наповнити вареним згущеним молоком або заварним кремом.


24 Квітня

У дипустановах України приспустять прапори через удар росії по Києву

Меджліс заявляє про неприйнятність визнання анексії Криму росією

У Київському метро пасажир потрапив під потяг на станції “Хрещатик”

Світовий банк оновив прогноз зростання економіки України до 2026 року

ВАКС ухвалив рішення про арешт Насірова та збільшив розмір застави

Чому родини військових не отримують виплат від держави

Україна не змогла досягти угоди про реструктуризацію ВВП-варантів

Нафтогаз закупив ще 100 млн кубометрів газу зі США для енергетичної безпеки

Стан тіла журналістки Рощиної ускладнює встановлення причини смерті

Сергій Шахов: розшукуваний депутат живе в елітних апартаментах у Дубаї

У Києві суд обрав запобіжний захід для підлітків, які побили військового

Додатковий поїзд до Ужгорода зі столиці з 12 травня

Підтримка України – це не про чиюсь вигоду, а про довгострокову стабільність Європи – Олександр Левченко

ЄСПЛ підтримав Ситника у справі про реєстрацію корупціонером

Росія атакувала Краматорськ: пошкоджено вокзал

У Києві в житловий будинок влучила північнокорейська ракета

БІЛЬШЕ НОВИН