Країна Події Публікації Суспільство

Чергова спроба НЕДО/ПЕРЕ-реформування СБУ: диверсія чи відстоювання корисливих інтересів?

Чергова спроба НЕДО/ПЕРЕ-реформування СБУ: диверсія чи відстоювання корисливих інтересів?

У СБУ вважають, що реформа відомства не на часі через війну з росією

У розпал війни в медійному просторі все частіше порушуються питання реформи безпекового сектору та розвідспільноти. При чому дискусії активізуються під час оприлюднення законодавчих ініціатив щодо внесення змін у нормативно-правові акти, які регулюють діяльність спецслужб та правоохоронних органів, передає NW з посиланням на видання parlament.ua.

Найбільший резонанс викликала ініціатива про створення Служби воєнної розвідки та контррозвідки України. Зокрема, в частині передачі Департаменту військової контррозвідки СБУ до Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У самій СБУ нині вважають, що проведення реформи у нинішньому становищі не на часі, може зашкодити безпеці державі, оскільки усі сили спецслужби залучені для протидії військовій агресії на всіх фронтах. З іншого погляду такому авторству і реформі можна дати і правову оцінку, але вона буде на межі з протиправними діями, які можна трактувати як диверсію або підривну діяльність проти України.

Чи є негативом ініціатива поєднати в одній службі воєнну розвідку та контррозвідку – питання для дискусій. Насправді у такого підходу можуть бути і переваги.

Аналіз організації подібних структур багатьох країн НАТО показав, що досить часто ці функції поєднуються в рамках одного органу. Поєднання воєнної розвідки і контррозвідки в одних стінах може стати серйозною перевагою і покращити координацію за цими напрямками.

Водночас основним завданням СБУ є забезпечення державної безпеки України, загрози та виклики якій можуть мати і внутрішньодержавне, і іноземне походження. СБУ тісно співпрацює з партнерами з інших країн, щоб ефективно забезпечити безпеку України та ключові національні інтереси.

Служба безпеки України підтримує контакти з спецслужбами та правоохоронними органами інших країн, профільними структурами у складі міжнародних організацій.


13 Травня

Зеленська здійснила свій перший візит до Сербії

Чому шкіра виглядає втомленою і як упоратися з цим

Київська область та штат Вашингтон співпрацюватимуть онлайн: умови для бізнесу

Михайло і Янко Рамачі. Що знаємо про них?

«це ціна багатомісячної затримки» з наданням допомоги

12 Травня

У Києві штрафують за рекламу: які порушення виявляють

Україні треба допомогти, щоб вона вела переговори з позиції сили

«Ми перемагаємо, займаючись культурою, випускаючи альбоми». Розмова з лідеркою гурту ONUKA

Зеленський призначив Залужного послом у Британії

Сили оборони України обов’язково визволять усі території Донецької та Луганської областей з-під московського гніту – Олександр Левченко

Канада надасть понад 55 мільйонів доларів на посилення ППО України – міністр оборони

Дитина загубилася під час прогулянки: у поліції звернулися до батьків

Суперечки, скандали і сльози: як у Києві не можуть домовитися щодо поховань військових і тиснуть на родичів загиблих Героїв (фото, відео)

Зеленський каже, що патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

«по всій лінії – важкі бої»

Прибирання — п’ять правил, які потрібно знати, перш ніж починати

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ