LifeStyle Країна Культура Новини Суспільство

Олег Скрипка відсвяткував свій день народження концертом з НАОНІ та анонсував проведення етнофестивалю “Країна Мрій”

Олег Скрипка відсвяткував свій день народження концертом з НАОНІ та анонсував проведення етнофестивалю “Країна Мрій”

Цими вихідними Олег Скрипка – легенда українського року, композитор, мультиінструменталіст та провідник українського фольклору відсвяткував свій день народження великим концертом з Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів України, гуртом ВВ, дитячим фольклорним ансамблем “ЗЕРНЯТКО”  та театром-студією індійського народного танцю “НАКШАТРА” на найбільшій рок-сцені України концертного залу Stereo Plaza.

Vlcsnap 2024 05 27 13h33m59s445

Олег Скрипка занурив своїх фанатів у музично-історичну подорож і відіграв двогодинну програму з творів в різнобарвних стилях, притаманних творчості музиканта – етно, бароко-рок, пісні рок-н-рольної, української, традиції, французький шансон та треки з індо-орієнтальними мотивами. Виступ став екскурсом по музичній творчості митця та включив як пісні, що були написані ще наприкінці 1980-х років, так і нові пісні, що вже стали хітами. 

Vlcsnap 2024 05 27 13h25m26s344

Прозвучали улюблені одвічні бестселери “Весна”, “День народження”, “Танці”, “Країна Мрій”. У сонг-ліст також увійшла “У Клубі Рок” – перша у світі україномовна рок-пісня і перша рок-пісня, де звучить баян у виконанні Олега, український козак-блюз  “Катерина”, барокова “Шалена зірка”, японський в стилі хокку джепеніз-укро рок “Чіо Чіо Сан”, український етно блюз “Ой Ходить Сон”, від якого походить вся сучасна блюзова традиція та і сучасна естрада, вперше в новому звучанні з НАОНІ була виконана казково-фантазійна пісня “Диво” з альбому ВВ “Чудовий Світ” та езотерично-містична, написана ще в 1988 році у стилі сатсанг з вчителем “Розмова з Махатмою”.

Vlcsnap 2024 05 27 13h18m59s239

Спеціальними гостями концерту стали колеги по сцені, музиканти-військовослужбовці та друзі Олега: Сергій “Фома” з гурту “Мандри”, Олександр Положинський, Євген Рогачевський – гітарист гурту ВВ, військовий, який повернувся з фронту пораненим і зараз перебуває на лікуванні, Тарас Компаніченко – кобзар, Шевченківський лауреат, Юрій Журавель – художник та лідер гурту “От Вінта”. Під акомпанемент НАОНІ музиканти разом заспівали марш Нової Армії “Зродились ми великої години”.

Vlcsnap 2024 05 27 13h02m32s048

Під час концерту Олег Скрипка анонсував проведення у червні першого Міжнародного Фестивалю етнічної музики “Країна Мрій”, якому цього року виповнюється 20 років. На сьогодні “Країна Мрій” є найбільшим етнофестом та найдавнішим музичним фестивалем, що безперервно проходить в Україні з 2004 року. Ювілейний фестиваль пройде на території Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка та триватиме три дні у вихідні з 21 по 23 червня. 

Vlcsnap 2024 05 27 12h48m52s157

7 Липня

новий голова МЗС Британії прийняв запрошення відвідати Україну

«українське море не терпітиме російського флоту»

Компідприємство на Київщині зобов’язали через суд привести у належний стан 10 укриттів

Борис Тен і його боротьба з русифікацією. До чого тут Путін?

Молдова готова постачати Україні електроенергію в обмін на газ – заява МЗС

Чи варто вмиватися дігтярним милом: думка експерта

РНБО незабаром затвердить нову морську стратегію України – Зеленський

У столиці незаконно приватизували 32 квартири: подробиці

посол США про експорт понад 56 млн тонн зерна Чорноморським коридором

6 Липня

В Нацбанку пояснили, чому вирішили закупити побутову техніку

Борці РФ відмовилися їхати на Олімпіаду в Парижі. Раніше Україна протестувала проти їхньої участі

У Міноборони кажуть, що повернули ЗСУ тисячі одиниць техніки

Шмигаль розповів про кредитні програми для генерації електроенергії

Прорив труби в Києві: де не витримали тепломережі

«Допомагало не зламатися». Історії вишивок, які українки створили у таборах радянського ГУЛАГу

Ле Пен заявила, що її партія скасує дозвіл на удари по РФ у разі перемоги на виборах

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ