Думка Економіка Країна Новини Суспільство

Игорный легалайз. В Украине в Реестр лудоманов попали 70 человек

Игорный легалайз. В Украине в Реестр лудоманов попали 70 человек

(укр.) В Україні на сьогоднішній день в Реєстр осіб, яким обмежено доступ до азартних ігр, потрапили вже 70 ігроманів, пише NW.

Про це сьогодні в рамках саміту SBC Summit CIS у Києві заявив голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий.

Майданчиком для дискусії став SBC Summit CIS, який вперше британські організатори проводять у Києві за підтримки єдиного легального національного букмекерського бренду Parimatch.

“Говорячи про досягнення галузі, повідомляю, що 2728 ліцензій було видано, і ми тільки можем вітати з цим досягненням наших операторів та потенційних інвесторів. Разом з тим, не забуваймо і про наш основний пріоритет – захист прав громадян. Вже сьогодні працює Реєстр осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів, в ньому наразі перебуває 70 осіб. Потрапити до цього Реєстру дуже просто. Це може бути бажання, як власне самої особи, так і родин, що хвилюються за своїх близьких… Якщо говорити про статистику боротьби з нелегальними гральними закладами, то близько тисячі сайтів вже закрито, близько 250 кримінальних проваджень розпочато по фактам незаконної гральної діяльності”, – зазначив він.

За словами Рудого, незважаючи на те, що Комісія працює лише 11 місяців, це вже непогані попередні результати її роботи, i “ми робимо все для того, щоб, з одного боку, щоб бути привабливими для ринку, надійним партнером для діючих операторів та дійсно таким тилом для наших громадян”.

У свою чергу перший заступник голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей Борис Баум зауважив, що одним з головних факторів, який впливає на перспективу заходу
на український ринок нових операторів та інвесторів, є податкові зміни.

Всі чули про податковий законопроєкт №2715-д. Нажаль, ми повинні були його приймати тоді, коли ухвалювався основний податковий закон. Але цього не відбулося. Проте зараз ми буквально в одному кроці від голосування за проєкт №2715-д. Він вже пройшов профільний Комітет Верховної Ради, який його в цілому ухвалив та підготував для голосування у сесійній залі. За нашою інформацією, голосування планується через три тижні, тобто через один сесійний тиждень. Надіємося, що до десятого листопада голосування відбудеться та запрацюють ті зміни, що дозволять операторам у подальшому вже планувати свої фінансові моделі“, – підкреслив очільник Комісії.

Баум уточнив, що документ пропонує зокрема вести “GGR для всіх видів діяльності, прибирається потрійна сплата за ліцензію, прибирається прив`язка до ведення онлайн-системи”.

За його словами, при підготовці законопроєкту до другого читання, вдалося переконати членів Комітету з питань фінансів та податків, щодо питання послаблення вимог до розміщення серверів, що пропонують контент).

“Інформація, яка стосується гравців, фінансових транзакцій, бухгалтерії, даних про гравців (оскільки мова йде про українських операторів) – це все має зберігатися на території України. Це – логічна історія”, – пояснив Борис Баум.


25 Квітня

Шмигаль обговорив потребу України в енергообладнанні із головою казначейства Британії

“Приходьте люди на вечір у Клюб”. Олег Скрипка зіграє великий ювілейний концерт на честь свого 60-річчя

Україна та Португалія розпочали переговори щодо укладення безпекової угоди – ОП

Зроблять твій образ «дорогим»: стильні аксесуари на весну, які вказують на вишуканий смак

Стало відомо, який вирок понесе чоловік за жорстоке вбивство співмешканки

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку – міністр

24 Квітня

Росія прагне захопити або знищити енергогенеруючі потужності України – Олександр Левченко

У Києві фіксують рекордне водопілля: чи є загроза для столиці

Байден підписав закон про виділення 61 мільярда доларів Україні

спогади про море, любов і унікальні керченські страви

як Росія використовує українські корисні копалини та заробляє на них

Грузія продовжила термін безвізового перебування для громадян України до трьох років

«Беремо до відома». В ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

На Київщині утилізують відходи від зруйнованих окупантами об’єктів: як це працює

в Україні створять єдину систему надання допомоги пораненим за стандартами НАТО

Історичне голосування і важливий сигнал: Дмитро Лубінець оцінив рішення Сенату США

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ