Здоров'я Країна Медицина Новини Суспільство

Вакцинація – це прояв любові

Вакцинація – це прояв любові

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це нагадування нам, батькам, про те, наскільки цінним є життя, добробут та здоров’я кожної дитини. Зараз, коли триває повномасштабна війна, ми робимо все можливе, щоб зберегти життя дітей, їх метальне здоров’я, розповідаємо школярам, як поводитися під час повітряних тривог, як діяти, якщо бачиш підозрілий предмет. Проте не менш важливою для захисту здоров’я дитини є імунізація.

Імунізація сприяє стійкості організму до інфекційного захворювання. Процес імунізації відбувається шляхом введення вакцини.

Інфекції, яким можна запобігти щепленнями: кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, кір, епідемічний паротит, краснуха, гемофільна інфекція, пневмококова інфекція, менінгококова інфекція, гепатит B тощо.

На тлі війни зростає ризик контактів з неперевіреною кров’ю, зростає ризик інфікуватися вірусним гепатитом В.

Для дитини інфікування вірусним гепатитом В створює значний ризик переходу захворювання у хронічну форму, і, відповідно, є високий ризик хронічного ураження печінки та ризик смерті від цирозу та раку печінки.

«Діти до року мають надвисокий ризик переходу вірусного гепатиту В хронічну форму, у разі інфікування. З вірогідністю 90% в інфікованої вірусним гепатитом В дитини цього віку відбудеться хронізація захворювання. Близько у 30-50% дітей, інфікованих у віці від 1 до 6 років, розвивається хронічний гепатит В», – попереджає Коломійчук Людмила, лікар-інфекціоніст, яка співпрацює з Національною Гарячою Лінією з питань вірусних гепатитів.

Імунізація проти вірусного гепатиту В з 2000 року входить до Національного календаря профілактичних щеплень, і необхідні вакцини закуповує держава. Тому батькам не потрібно витрачати власні кошти, щоб зробити дитині щеплення проти вірусного гепатиту В.

Вакцинацію проводиться у три етапи. Першу вакцину дитина отримує протягом першої доби життя, другу – у два місяці, а третю – у шість місяців.

Важливо, щоб дитина отримала всі ці три дози вакцини, оскільки так вдається досягнути максимального рівня захисту. Так, після першої дози вакцини, дитина має захист у 48% через місяць після вакцинації. Після третьої — рівень захисту від інфекції досягає 96%.

Якщо з якихось причин батьки вчасно не зробили щеплення дитині – потрібно звернутися до лікаря-педіатра, та провести вакцинацію.

Бережіть своїх дітей! Робіть щеплення та будьте здорові.

Якщо у Вас залишилися питання, поставити їх можна фахівцям Національної Гарячої Лінії з питань вірусних гепатитів, звернувшись за номером 0-800-50-33-10 (дзвінки в межах України – безкоштовні).


4 Липня

Мешканці Київщини ошукали покупців майже на 200 тисяч гривень: що “продавали” (ФОТО)

припинення вогню в Україні не буде до початку переговорів

через російський удар по селу загинула місцева жителька

«Потужний менеджер, робить те, що кажу йому я» – Зеленський про повідомлення щодо великого впливу Єрмака

Тонни шкідливих речовин потрапили в атмосферу на Київщині: причини

родичі посадовців у Києві могли виїхати за кордон під приводом супроводу дітей-сиріт 

Подовжуючий манікюр зі смужками: художні ідеї у літній тематиці

Такер Карлсон, який записував Путіна, анонсував інтерв’ю з Зеленським

У Києві на Виноградарі продовжує зникати унікальне озеро Синє (ФОТО)

В “Укрзалізниці” анонсували нові правила перевезення: що зміниться

Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США

3 Липня

Протирадіаційне укриття для столичної школи коштуватиме понад 120 мільйонів гривень

Ердоган розповів Путіну, що може допомогти в справедливому завершенні війни

У Вашингтоні українська делегація провела консультації з Салліваном

у Держдепі США відреагували на пропозиції Орбана

Міноборони проведе інвентаризацію військового майна: перевірять землю та нерухомість

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ