Новини Спорт У світі

Як Ентоні Джошуа підняв свою самооцінку після двох поразок Олександру Усику

Як Ентоні Джошуа підняв свою самооцінку після двох поразок Олександру Усику

 Боксер суперважкої категорії та колишній чемпіон світу британець Ентоні Джошуа першого квітня провів перший бій після поразки нашому українцю Олександру Усику. ЕйДжей відчував себе непереможеним багато років, його статки, популярність та авторитет тільки зростали з кожним роком але цей чварівне коло для британця перервалося після протистояння українському богатиреві Олександру Усику, передає NW.

    Усик та Джошуа два рази проводили поєдинок і в обох наш Сашко був переможцем, якби не намагався британець використовувати «брудний бокс» йому це не вдалося, перемога була однозначно за українцем обидва рази. Олександр та Ентоні абсолютно різні бійці, у кожного своя біографія, інший підхід до боксу, репутація та прийняття помилок. Хоча де в чому вони схожі, обидва пішли у бокс у більш зрілому віці:  Олександр у 15 років, а Ентоні у 18. Але це не завадило їм стати успішніми, популярними та чудовими бійцями.

     Програвши обидва рази Усику, Джошуа повів себе не дуже ввічливо, всі пам’ятають його реакцію 20 серпня у Саудівській Аравії, коли оголосили результати поєдинку.  Джошуа вважав все одно саме себе переможцем, давав незрозумілі коментарі журналістам, впав у невелику депресію та відчай.  Втративши пояси та рейтнги Джошуа вирішив провести поєдинок з циганським клоуном-королем Тайсоном Ф’юріале промоутери боксерів такі і не домовились, тому Ф’юрі провів нудний бій із колишнім суперником та другом Дереком Чисорою, а Джошуа продовжував і надалі тренуватися з великою силою.

    Джошуа знову змінив тренера і навіть заговорив про третій поєдинок з Олександром Усиком але ми розуміємо, що це вже не буде ні для кого цікавим, ні для Олександра, ні для фанатів боксу. Хоча зміна тренера не надто сильно змінило щось у житті британця, тим паче перебудування з новим тренером потребує часу та зусиль. Джошуа постійно демонстрував свої посиленні тренування у соціальних мережах (хоча б те відео, де він рубає дрова, це багатьом сподобалось). Джошуа відчув, що його слава, гроші та репутація можуть сильно впасти, а він ще молодий йому 33 роки, хоча для боксу експерти вважають це вже початок кінця кар’єри.

    Першого квітня 2023 року Ентоні Джошуа провів поєдинок у себе на батьківщині проти американця Джермейна Франкліна. Експерти відмітили, що британець взяв завідомо легкого для себе суперника, щоб хоч якось відійти від двох поразок українцю, а простіше кажучи – підняти свою самооцінку та не втратити фанатів. Колеги по боксу вважають, що у Джошуа проблеми з психікою, він відчуває занадто високий тиск у свій бік, вже не той боєць, яким був раніше. У поєдинку британець домінував але йому багато чого сходило з рук, такі як безліч клінчів, затримання суперника за голову. Бій на думку експертів та досвідчених боксерів був хорошим але не першокласним як для Джошуа, таким боєм він не зможе перемогти того ж Ф’юрі чи Вайлдера.

    Багато хто очікував перемоги нокаутом від Джошуа але цього не було, бій продовжився усі 12 раундів. В будь якому випадку Джошуа виграв одноголосним рішенням судів. Можливо ця перемога заспокоїть та приведе до ладу Ентоні Джошуа і він стане більш розсудливий  та менш емоційний.  Тим паче він все ж таки хоче провести поєдинок з Тайсоном Ф’юрі. Хоча циганський король-базікало скоріш за все на бій не погодиться, спочатку буде як і минулий раз перекидати вину на промоутера. Тим паче ми декілька місяців спостерігали за наче реаліті-шоу між перемовинами Усика та Ф’юрі, їхні звертання один до одного через соціальні мережі, образливі слова, саркастичні жарти. Але хто багато говорить, той мало робить, Ф’юрі вважає винних у тому, що боя з Усиком скоріш за все не буде – саме соціальні мережі, сміх та й голі. Якби там не було ми знаємо, що українці непереможні і нікого не боїмося, наш Сашко це вже довів, а британці-боксери якісь занадто вразливі, емоційні та не вміють тримати себе в руках, ось вам і англійська стриманість. Так Джошуа і Ф’юрі не чистокровні британці але вони виросли в цій чудовій країні могли б вже навчитись манерам і стриманості. Все буде Україна бо ми непереможні та вільні!!!


3 Травня

Кремль назвав «небезпечними» останні заяви Макрона і Камерона про війну в Україні

Озброєного наркодилера затримали в Києві: яке покарання йому загрожує (ФОТО)

«Оперативність важлива» – Зеленський про оголошені партнерами пакети допомоги Україні

У ГУР повідомили, коли можуть розпочатися «змістовні переговори» про мир із Росією

Киян та мешканців області закликають не відвідувати завтра деякі парки: причини

Камерон вважає, що Україна може завдавати ударів по території Росії британською зброєю

2 Травня

Смертельна ДТП сталася на Київщині (ФОТО)

Чому відбудову на Херсонщині поставили на паузу?

Шольц і Макрон проведуть таємну зустріч в Парижі напередодні візиту Сі

«Весь світ донатить». На «Євробаченні» збирають гроші на відбудову розбомбленої української школи

«У мене є стратегічна мета – Росія не може перемогти в Україні» – Макрон в інтерв’ю The Economist

Заполітизованість чи безгосподарність держави: в КМДА прокоментували ситуацію з Поштовою площею — чи є загроза колапсу

закон про«іноагентів» ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію Грузії

Мешканців Київщини попередили про зміни в роботі громадського транспорту

як вони з’явилися у Європі та стали угорцями

Кулеба пояснив, чому Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ