Новини Спорт

Скарбничка перемог наших боксерів знову поповнилась: Сергій Богачук та Артем Далакян

<strong>Скарбничка перемог наших боксерів знову поповнилась: Сергій Богачук та Артем Далакян</strong>

Артем Далакян


Бокс це не просто вид спорту, а велике захоплення, емоції та захват, і звісно ж прихильність у  всьому світі. Бокс на одному рівні з футболом має величезну кількість прихильників і фанатів, а кращі спортсмени отримують у своїх країнах визнання, повагу та честь. Українці також обожнюють бокс (звісно не всі є прихильниками, але  імена відомих спортсменів всі знають).

     Одна з постійних читачок NW навіть написала нашій журналістці про один випадок. Ця читачка активно знайомиться з іноземцями на сайтах знайомств і нещодавно з нею активно намагався познайомитись хлопець з Ірландії, який написав їй,  що він займається боксом і дуже хоче дружину з України. На її запитання чому саме хоче мати дружину українку, а не наприклад француженку, він їй відповів: «В Україні стільки хороших боксерів, мабуть, у вашій крові та генах є якась речовина, що робить вас непереможними, тому я хочу мати дружину українку, щоб вона мені народила сина, а краще декількох і хтось з дітей обов’язково у майбутньому стане відомим боксером». Читачка розповіла, що спочатку засміялась після прочитаного, але їй було дуже приємно, що наших спортсменів поважають за кордоном.

     Звісно приємно здобувати перемоги, велика подяка нашим спортсменам за те, що гідно представляють нашу країну по всьому світу. А з приводу генів, то якщо згадаємо історію, то була у нас Запорізька Січ з сильними, мужніми, непереможними козаками, які своєю сміливістю і жагою до незалежності боролися проти наших ворогів. Ми думаємо, що кожному українцю приємно знати, що наше коріння має хорошу спадковість. Коли Київ був відомим, гарним та чудовим містом (яким і досі залишається і буде завжди таким), то столиця окупантів-рашистів Москва – була густим, непроходючим лісом із ведмедями та іншими лісовими звірями. Деякі росіяни навіть вважають, що їхня столиця з’явилась раніше Києва, от що означає безграмотність та розумова відсталість.

     27 січня  у Сполучених Штатах в Каліфорнії наш боксер Сергій Богачук, який виступає у середній вазі (до 69.9 кг), переміг у 6 раунді свого суперника з Ямайки Натаніеля Галлімора. Наш Сергій Богачук захищав титул WBC Continental Americas, який уродженець Ямайки намагався відібрати, поклавши всі свої сили. Експерти називають Богачука «нокаутером» і він дійсно нокаутер. Не дивлячись на те, що Галлімор  розбив йому ніс , у 6 раунді наш українець майже змусив суперника перейти у так званий «режим виживання». Ямаєць був здатен тільки ховатися за не дуже надійним блоком, йому не вистачало наснаги відповідати на удари українського боксера.

     Рефері розуміючи, що Галлімор вже не може себе захищати та ледве тримається на ногах, а від тренера ямайця немає реакції щодо можливого закінчення поєдинку (тренер коли бачить, що його боєць вже ні на що не здатен викидає рушник на ринг, щоб рефері зупинив бій). Тому рефері не витримав і вирішив зупинити поєдинок за декілька секунд до звучання гонгу, тобто до закінчення 6 раунду. Чому тренер не зупинив сам бій незрозуміло.

Сергій Богачук

     Дехто з експертів вважає, що за своїм стилем Сергій Богачук нагадує американця Деонтея Вайлдера (єдине, що той виступає у супер-важкій вазі). Загалом бій дуже порадував глядачів та прихильників боксу. Хтось назвав це «лютим махачем», хтось  «битвою тигрів», навіть «м’ясорубкою». Різні думки але в цілому бій дійсно був захопливим, напруженим та з жагою до перемоги суперників. Галлімор ну дуже вже хотів відібрати титул в українця, але на щастя це йому не вдалося. До речі це вже друга поразка ямайця від українців. Харків’янин Федір Черкашин, який виступає від Польщі теж поборов Галлімора у листопаді 2022 року. Можливо тепер Галлімор зрозуміє, що краще не зв’язуватись з українцями, бо поразка буде неминуча.

     28 січня наш боксер Артем Далакян, який виступає у супер-легкій ваговій категорії (до 50.8 кг),  у Лондоні переміг одноголосним рішенням судів свого суперника з Коста-Ріки Давіда Хеменеса. Вже шостий раз Далакян захищає свій титул і наше щпстя і на цей раз йому вдалося. 35-річний Артем Далакян був у чудовій формі і не дивлячись на провокації свого суперника показав правильний, заслуговуючий на повагу бокс. Наш Артем входить у Топ-100 найкращих боксерів незалежно від категорії, у нього багато фанів по всьому світу. Пан Далакян народився в Азербайджані, а з 1991 року живе в Україні і чудово представляє нашу країну на світовому боксерському  ринзі.

     Загалом атмосфера була приємною, так як нашого боксера підтримувала велика кількість глядачів, експерти назвали цей бій конкурентним та цікавим. Наш Артем йшов як то кажуть першим номером, хоча були моменти, коли вболівальникам довелось понервувати. Підказки тренера Далакяна  весь лунали і були дуже дієвими та ефективними. Злагоджена робота команди боксера це половина успіху спортсмена.

      Як висновок можемо зробити рівняння: Бокс+Україна= Перемога. Нам усім приємно, що наші боксери тренуються не жалкуючи своїх сил, отримують травми, надовго залишають свої сім’ї, коли готуються до поєдинків, але ніщо не зрівняється зі заслуженою перемогою та підняттям жовто-блакитного прапора. Україна це країна сильних, незалежних, сміливих, вільних та непереможних людей. Перемога буде завжди за нами.


27 Квітня

Стало відомо скільки об’єктів на Київщині змогли відбудувати після обстрілів

Україна і «китайська Європа». Чого очікувати від візиту очільника Китаю?

Ташева прочитала лист кримського політв’язня Нарімана Джеляла у його день народження

в Держдепартаменті передбачають «швидкі зміни» на фронті

Уряд Данії погодив додаткові 590 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році

Де зустрітися з друзями: ТОП-5 барів Києва з найсмачнішими коктейлями

«Українець свідомого вибору». Що зробило Казимира Малевича творцем сучасного мистецтва?

Уряд збільшив суму мікрогрантів для Харкова – Шмигаль

Остін оголосив про виділення США 6 мільярдів доларів безпекової допомоги Україні

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot та готує до відправки танки Leopard – Міноборони

26 Квітня

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо

У Києві висадять спеціальні рослини та траву, яку не потрібно буде косити

Законодавство України не має інструментів для примусового повернення чоловіків з-за кордону – Фріс

з якою метою і як це може вплинути на війну Росії проти України

Міноборони Естонії заявляє про передачу Україні двох патрульних катерів

Міністра Сольського звільнили з-під варти – Мінагропрод

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ