Чим корисний крес-салат: вчені пояснили
Науковці з США вивчили вміст поживних речовин у 41 продукті – співвідношення вітамінів, клітковини та калорій. Тільки одному продукту вдалося забезпечити 100 відсотків поживних речовин добової потреби, передає KURAZH.
Крес-салат! Він містить багато вітаміну С, вітаміну А, заліза, кальцію, калію та магнію, а також безлічі антиоксидантів. Інші переваги: завдяки ефірним маслам продукт має заспокійливу дію, та полегшує кашель при респіраторних захворюваннях і, згідно з дослідженням, має детоксикаційну та кровоочисну дію на організм.
Друге місце посіла китайська капуста, всього 100 грамів якої на чверть покриває добову потребу у вітаміні С.
Також корисний мангольд — листові буряки. Користь несуть листя червоного буряка, шпинат, цикорій, латук, петрушка, салат ромен та листова капуста.